Matematică, întrebare adresată de veronica0, 9 ani în urmă

-1/3 limita (x- >0) radical din[(2-x^2)^3-2√2)]/x^2.


sergiutaranu: e corect raspunsul lor, eu nu am observat ca mai ai -1/3 in fata
veronica0: pai si de unde inca un minus?
sergiutaranu: deci
sergiutaranu: cand derivezi radicalul
sergiutaranu: obtii asa ceva:
sergiutaranu: minusul apare de la argumentul derivat
sergiutaranu: (2-x^2)'
sergiutaranu: = 0-2x
veronica0: logic , minusul nu l-am mai pus..
veronica0: Multumesc!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Incognito
3
[tex]-\frac{1}{3} \lim_{x \to 0}\frac{{\sqrt{2-x^2}^3-2\sqrt{2}}}{x^2}= -\frac{1}{3} \lim_{x \to 0} \frac{(\sqrt{2-x^2}-\sqrt2)(\sqrt{2-x^2}^2+\sqrt2\sqrt{2-x^2}+2)}{x^2}=\\ -\frac{1}{3} \lim_{x \to 0}\frac{(2-x^2-2)(\sqrt{2-x^2}^2+\sqrt2\sqrt{2-x^2}+2)}{x^2(\sqrt{2-x^2}+\sqrt2)}=\frac{1}{3}\frac{6}{2\sqrt2}=\frac{\sqrt2}{2} [/tex]

veronica0: Am rezolvat -o. Mulţumesc!
Alte întrebări interesante