Studii sociale, întrebare adresată de ioana5080, 8 ani în urmă

1. a) Formulați ideea principală a următorului text: Conform legislației în vigoare privind instituțiile de credit și adecvarea capitalului, instituția de credit este o entitate a cărei activitate constă în atragerea de depozite sau de alte fonduri rambursabile de la agenții economici și în acordarea de credite în cont propriu. Activitatea băncilor constă, deci, în asigurarea încheierii tranzacțiilor între purtătorii cererii de bani cu purtătorii ofertei de moneda disponibilă.
b) Enumerați patru noțiuni economice din textul dat la subpunctul a).
c) Menționați câte o caracteristică pentru două dintre noțiunile enumerate la subpunctul b)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de budanatanaeldaniel
0

a) Activitatea băncilor constă, deci, în asigurarea încheierii tranzacțiilor între purtătorii cererii de bani cu purtătorii ofertei de moneda disponibilă.

b) atragerea de depozite sau de alte fonduri rambursabile de la agenții economici , acordarea de credite în cont propriu , asigurarea încheierii tranzacțiilor între purtătorii cererii de bani cu purtătorii ofertei de moneda disponibilă.  

c)atragerea de depozite sau de alte fonduri rambursabile de la agenții economici - preia fonduri

asigurarea încheierii tranzacțiilor între purtătorii cererii de bani cu purtătorii ofertei de moneda disponibilă. -se asigura ca tranzacțiile între purtătorii cererii de bani cu purtătorii ofertei de moneda disponibilă se incheie.


budanatanaeldaniel: Sper ca te-am ajutat
Alte întrebări interesante