Limba română, întrebare adresată de Anait, 9 ani în urmă

1 . a) La scoala voastra au venit niste elevi din alt oras .Ai fost rugat sa faci o prezentare a scolii . Cum procedezi?
b)prietenul cunoscut in tabara te intraba despre scoala ta.Povesteste-i!
c)Postul de radio local te-ainvitat sa vorbesti despre scoala ta.Ai zece minute la dispozitie.Cum le vei folosi?
La a)- 4-5 randuri
La b) 3-4 randuri
La c) 7 randuri
Repedee!! Va roog!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ada50
97
a. In primul rand ii salut apoi incep sa le povestesc de la istoria ei pana la cei mai buni profesori, medii anuale, de ce este aceasta scoala o alegere buna pentru alti studenti si probabil o mica gluma ca sa mai iesim din atmosfera aceasta serioasa.( sar putea ca in scrisul de mana sa fie mai multe randuri asa ca ma opresc aici)
b. Intrebarile puse de el sau ea sunt probabil unele obisnuite ca de exemplu cum este acolo, cum sunt profesori, daca este o scoala buna si bineinteles ce crezi tu despre scoala. Cu calm incep si ii raspund la toate intrebarile scurt si la obiect.
c. Intotdeauna ma voi prezenta, poate ma voi descrie si pe mine putin in asa fel incat sa creada ca sunt de incredere si sa gandeasca ca mereu spun adevarul. Pentru inceput probabil domnul care lucreaza acolo imi va pune cateva intrebari la care voi raspunde usor in gluma, insa sa nu fie ironice. In urmatoarele clipe , dupa ce intrebarile au fost epuizate, bineinteles daca a mai ramas timp, probabil voi adauga cateva comentarii istete despre scoala mea pentru a da o nata de eleganta spuselor si pentru a starni un oarecum interes publicului de a se informa despre scoala.

Anait: Multumesc,Mi.ai fost de mare ajutor
Alte întrebări interesante