Engleza, întrebare adresată de Istef, 9 ani în urmă

1 a va rog frumos! mulțumesc anticipat!

Anexe:

gianiboss: de la ce pagina
Istef: din poza de mai sus

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de CyHrT5
0
1. Steve jogs around the lake every evening. => present simple(deoarece actiunea este repetata si asta am observat cu ajutorul adverbului de timp =>every, ce am invatat noi la present simple, pentru ce actiuni se foloseste  in acest caz present simple => pentru actiuni repetate , si forma de afirmativ fiind S+vb cu terminatiile s sau es *numai la persoana a 3-a singular*)
2. In nortwest Scotland summer  temperatures rarely rise above 16°C => present simple(deoarece este o simpla actiune si asta am observat cu ajutorul adverbului de timp rarely si forma de afirmativ zice S+vb cu terminatiile s sau es la pers a 3-a singular, pentru ca nu am avut la a 3-a singular, verbul a ramas fara terminatie)
3. The villain jumps  from behind the curtain and attacks Bond with  a knife => present simple(deoarece este o actiune simpla, nu este present continous deoarece nu se potriveste cu niciuna din actiunile acestui timp si +ca s-au folosit terminatiile de la present simple, forma afirmativa pentru persoana 3-a singular, deci se observa clar)
4. I'm meeting  Mr Houghton at six o'clock=> present continuous (deoarece s-a folosit pentru planuri personale sau actiuni pot spune si s-a mai folosit se observa clar forma de afirmativ a acestui timp : S+am/is/are+vb+ing)
5. His flight takes off at 11:45 => present simple(deoarece actiunea este simpla...)
6.  Tourism is increasing in this area=> present continuous(deoarece se intampla si acum, forma de afirmativ: S+am/is/are+vb+ing)
7. He has just finished work on his new book.=> prezent perfect simple( deoarece actiunea s-a incheiat recent, forma afirmativa:  S+have/has+vb cu terminatia ed sau a 3-a forma )
8. I have been to America twice. => present perfect continuous 
9. Her eyes are red because  she's been crying =>present perfect continuous( actiune care s-a incheiat cu rezultat vizibil in prezent)
10. She's been studying non-stop for eight hours=> present perfect continuous 
Alte întrebări interesante