Matematică, întrebare adresată de nastasiaandreea9, 8 ani în urmă


1). Ai încredere în tine şi rezolvă :
a).-117:(-3) +5.(-7)=
b).-15.(-8): 10 - 16.(-3):(-2) =
c). - 1-31. (-5) - |-512 =
d).-15-(-2): 1-6 + 2 =
e). |-16:(-2) +5•(-2)]? :(-4) =
f). [-2.(-3) (-1) + (4)] : (4 +9) =
g).-3. [(-4+2)+(-3 + 4).(-2)] : (5 - 11) =
h). -1.[(-4)+(-2).(-6)+(-6-4):2} -(2-5) =
I). {[-2+(-3):(-1)] :(-6)+4} :(-7+ 6) =


Ajutor!!
Dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mbc220861
0

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

a).-117:(-3) +5.(-7)= 39+(-35)= 39-35= 4

b).-15.(-8): 10 - 16.(-3):(-2) =120:10-(-48):(-2)= 12+48:(-2)= 12-24= -12

c). - 1-31. (-5) - |-512 = aici nu am inteles ce este - |-512?

d).-15-(-2): 1-6 + 2 =-15+2-6+2= -17

e). |-16:(-2) +5•(-2)]? :(-4) = nu stiu ce cauta semnul intrebarii aici deci nu pot rezolva

f). [-2.(-3) (-1) + (4)] : (4 +9) =[-2·3+4]:13= (-6+4):13= -2:13=-2/13          

g).-3. [(-4+2)+(-3 + 4).(-2)] : (5 - 11) = -3[(-2)+1(-2)]:(-6)= -3[(-4)]:(-6)= 12:(-6)= -2

h). -1.[(-4)+(-2).(-6)+(-6-4):2] -(2-5) = -1[-4+12-5]+3= -3+3=0

I). {[-2+(-3):(-1)] :(-6)+4} :(-7+ 6) ={[-2+3]:(-6)+4}:(-1)=[ (-1:6)+4]:(-1)= [(-1+24)/6]:(-1) = -23/6

Alte întrebări interesante