Istorie, întrebare adresată de ninjatalent7, 8 ani în urmă

1.Alcătuiește definiții/explicații potrivite pentru următoarele cuvinte: Sarmizegetusa, Columna lui Traian, tarabostes, dava. va rog pentru test

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Tamara2007
0

Răspuns:

  1. Sarmizegetusa- a fost capitala și cel mai important centru militar, religios și politic al statului dac înainte de războaiele cu Imperiul Roman. A fost nucleul unui sistem defensiv strategic format din șase fortărețe dacice din Munții Orăștiei, folosit de Decebal pentru apărare contra cuceririi romane. Situl arheologic Sarmizegetusa este situat în satul Grădiștea Muncelului din județul Hunedoara.
  2. Columna lui Traian- este un monument antic din Roma construit din ordinul împăratului Traian, pentru comemorarea victoriei sale în Dacia, care s-a păstrat până în zilele noastre. Monumentul se află în Forul lui Traian, în imediata apropiere - la nord - de Forul roman. Terminată în anul 113, columna are exteriorul prevăzut cu un faimos basorelief sculptat, în formă de spirală, care reproduce artistic sub o formă epică războaiele dintre romani și daci purtate de Traian pentru cucerirea Daciei.
  3. Tarabostes- a fost o formație de muzică rock întemeiată în anul 1969 la Sighișoara. Numele formației este inspirat de denumirea dată de romani aristocraților geto-daci.
  4. Davă- este o denumire geto-dacă pentru oraș

Explicație:

Sper că te-am ajutat

Alte întrebări interesante