Limba română, întrebare adresată de pitictz, 9 ani în urmă

1 Alcatuieste o compunere decriptiva de 7-8 randuri ,cu titlul Cel mai frumos loc in care sa flosesti substantivele:
naturii, padurii, vantului, frunzelor
2 Imagineaza-ti ca i-ai putea cere unui vrajitor sa-ti indeplineasca trei dorinte.Noteaza-le,integrand,in textul creat de tine, un substantiv in cazul vocativ
(sa fie de 4 randuri)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
2
Am fost Odată într-o pădure fermecătoare. Mergând pe o alee întâlneam tot feluri de fluturi viu colorați, mai încolo am intalnit o mulțime de vietăți. Mergând mergând am dat de un rău cu o apa curata ca lacrima, albastra ca cerul, uitându-mă în apa imaginea mea se reflecta ca într-o oglinda. În timp ce stăteam pe marginea râului am auzit o voce înduioșătoare care spune sa ma spăl cu apa din acest râu.

pitictz: miai raspuns ambele???
pitictz: sau decat la 1
pitictz: ??
Utilizator anonim: Doar la 1
Răspuns de Emi19
1
Mergeam pe urma unei cararuse si cind ajung si ridic capul vad frumusetea naturii si mirosl padurii. Baterea vintului facea ca culoarea frunzelor sa para ca niste nori colorati. Cind vad o casuta bat in usa si cind acolo un vrajitor .El spune daca nu zic la nimeni imi va indeplini 3 dorinte. A trecut o zi si el a vazut ca eu nu iam spus la nimeni. Atunci eu ii zic prima dorinta as vrea sa fie ca la scoala sa invat multe cunostinte a 2 ca sa am o familie fericita si a 3 ca fiecare zi sa fiu fericita si la scoala sa aduc in fiecare zi cite o nta buna.

Sper ca ti-am ajutat!! :-D:-D


pitictz: chiar mai ajutat
pitictz: multumesc
Alte întrebări interesante