Limba română, întrebare adresată de CamataruNr1, 9 ani în urmă

1.Alcatuieste un enunt in care cuvantul "tarancile" sa aiba f.s. de complement circumstantial de mod.
2.Construieste o fraza in care sa existe si o propozitie subordonata completiva directa introdusa printr-un pronume relativ.
3.Redacteaza un text de 10-15 randuri in care sa-ti exprimi opinia in legatura cu importanta pastrarii traditiei pentru un popor.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de irinateleoaca
121
1. Ele vorbesc (precum tarancile - CM) de la sat. 2. Stiam/ (care) va fi răspunsul tău (CD) . 3. Orice popor își are rădăcinile în memoria culturală și istorica, dar și în sărbătorile tradiționale, precum 'Drăgaica', 'Dragobete', 'Sânzienele' și multe altele în funcție de diferite regiuni ale țării. Acestea se serbează prin dansuri și cântece populare cum ar fi: dansul călușarilor, horele, doinele cântece de tineri și tinere îmbrăcați în frumoase costume tradiționale. Tradițiile, cum ar fi primirea oaspeților cu 'pita calda și sare' , sunt ceea ce ne definesc ca popor în decursul evoluției noastre: ospitalitatea, înțelepciunea exprimată prin proverbe, simplitatea, toate acestea se perpetuează prin respectarea obiceiurilor și tradițiilor.
Alte întrebări interesante