Biologie, întrebare adresată de cristi9910, 9 ani în urmă

1) Alcatuieste un plan prin care sa investighezi daca semintele au nevoie de lumina pentru a incolti.

2) Scrie un text in care sa descrii ciclul de dezvoltare al unei plante.


cristi9910: Ofer coronita
cristi9910: va rogg
Alexa2811: Incerc eu sa te ajut

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de CleverMan2000
24
1) Ca sa descoperi daca o samanta are nevoie de lumina efectuează un experiment in care consta plantarea a câtorva seminte in doua ghivece sau spatii diferite din grădina dar asigurativa ca unul sa fie la soare iar celalalt la umbra complet si urmăritii dezvoltarea, iar pe parcurs notati diferentele si calitătile fiecarei plante, atunci va veti dea seama ca plantele au nevoie de lumina.

2)Prima faza a unei plante este samanta (bulbul, vlastarul) iar aceasta faza este foarte importantă în dezvoltarea viitoarei plante care v-a ajunge de la mărimea unei alune la a unui copac.
A doua faza este vlastarul când planta iese la suprafata si isi dezvolta primele frunze si bifurcatii (crengi).
A treia faza este puietul când planta ajunge aproape de maturitate si are deja multe frunze cu care sa absoarbă lumina (o planta cu cat este mai mare cu cat are mai multe frunze mai putin in sezonul rece).
A patra este maturitatea când planta isi dezvolta semintele pentru generatia urmatoare in unele cazuri planta moare dupa asta dar foarte rar.
Iar a cincea este când planta se usucă si moare apoi se întoarce în pământ ajutându generatia urmatoare sa se dezvolte cum a facut si ea.
Alte întrebări interesante