Limba română, întrebare adresată de floreamihaela628, 8 ani în urmă

1) Alcatuit the propoziții cu urmatoarele cuvinte; suras, colosal cumpătat , delicat, manifestaţie.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de bilicivictoria1
0

surâs  1 Zâmbet (1). 2 Mișcare ușoară de alungire a buzelor însoțită de o expresie specifică a feței pentru a exprima de obicei bucurie, satisfacție etc. Si: zâmbire, (înv) surâdere (2), zâmbitură.

Maria a suras cand a vazut ce nota mare a primit.

COLOSÁL, -Ă, colosali, -e, adj. Care depășește cu mult mărimea obișnuită; imens, gigantic, uriaș, enorm. ♦ Care depășește cu mult un anumit nivel (de intensitate, calitate etc.). Succes colosal. – Din fr. colossal.

De ziua mea prietenii mi-au cadonat un urs colasal.

cumpărat2, ~ă a [At: ANON. CAR. / Pl: ~ați, ~e / E: cumpăra] 1 Care a fost (sau este) cumpărat.

Eu mi-am cumparat o pereche ce ciorapi colorati.

DELICÁT, -Ă, delicați, -te, adj. 1. (Despre aspectul unor ființe sau lucruri) Fin, gingaș, grațios; p. ext. fragil; (despre ființe) plăpând, șubred, slăbuț. ♦ (Despre culori) Discret, atenuat, pal, estompat. 2. (Despre lucruri) De bun-gust, delicat, fin. ♦ (Despre mâncăruri, băuturi, parfumuri) Care este de calitate, de mare rafinament, ales. 3. (Despre oameni și despre manifestările lor; adesea adverbial) Plin de atenție, de grijă; lipsit de asprime, de brutalitate. 4. (Despre probleme, situații etc.) Care cere mare băgare de seamă, prudență, rezervă în rezolvare. – Din fr. délicat, lat. delicatus.

Ion a venit la scoala delicat.

MANIFESTÁȚIE, manifestații, s. f. 1. Demonstrație de masă (pe străzile unui oraș) ca expresie a simpatiei sau a protestului față de un eveniment de interes general sau față de o persoană. 2. Manifestare (1). [Var.: manifestațiúne s. f.] – Din fr. manifestation.

Cu ozazia zilei orasului a avut loc o manifestatie.

sper ca te-am ajutat, follow te rog, ai si explicatia cuvintelor..


floreamihaela628: ms mult
Alte întrebări interesante