1) Aratati ca f:R->R , f(x)= nu este injectiva .
2) Rezolvati inecuatia : 2*-3*+1≥0
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
[tex]2*4^x-3*2^x+1 \geq 0
2*(2^2^)^x-3*2^x+1=0
2^x=t
2t^2-3t+1=0
a=2
b=-3
c=1
delta=b^2-4ac=(-3)^2-4*2*1=9-8=1
t1=3+1/4=4/4=1
t2=3-1/4=2/4=1/2
[/tex]
Revenim la substitutia
[tex]2^x=1 =\ \textgreater \ x=0 2^x=1/2 x=log_21-log_22=0-1=-1 [/tex]
De unde rezulta ca x apartine(-infinit -1) (0 infinit)
Revenim la substitutia
[tex]2^x=1 =\ \textgreater \ x=0 2^x=1/2 x=log_21-log_22=0-1=-1 [/tex]
De unde rezulta ca x apartine(-infinit -1) (0 infinit)
alesyo:
am uitat la 1
Alte întrebări interesante
Geografie,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă