1; b=√(2√3-3)² + √√(√3-5)² + √(2-√3)².
Ieldogan:
o întrebare, chiar e √√(√3-5)² sau √(√3-5)² ?
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
se știe că √(a²) = |a|
problema e că avem scăderi
iar dacă a<b, atunci |a-b| = b-a
să luăm ca exemplu √(2√3-3)²
= |2√3-3|
se va determina astfel:
2√3 și 3
√(2²*3) și √3²
√12 > √9
deci |2√3-3| = 2√3 - 3
așa și pentru |√3 - 5| = 5-√3 (√25>√3)
iar √4>√3
deci b = 2√3 - 3 + 5 - √3 + 2 - √3
b = 5 + 2 - 3
b = 4
Spor la teme!
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Biologie,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Fizică,
9 ani în urmă