Geografie, întrebare adresată de sasha451, 8 ani în urmă

1. Care este clima Japoniei?
2. Care este vegetația Japoniei?
3. Care este Economia Japoniei? (resursele, agricultura, industria)
Va rog frumos sa ma ajutați! ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Gabriela337
1

1.-Japonia are diverse climate, schimbări dramatice de vreme, și anotimpuri bine definite, toate acestea datorându-se faptului că Japonia se întinde peste mai multe zone climatice de la nord la sud și este influențată atmosferic de continentul Euroasiatic la vest și de Oceanul Pacific la est.

2. -Vegetatia

Vegetația se încadrează în subregiunea floristică chino-japoneză. Caracteristic pentru aceasta zonă sunt pădurile temperate umede și cele umede subtropicale. Cele temperate sunt reprezentate prin păduri de conifere, de foioase etc, iar cele subtropicale prin magnolii, bambuși, liane, etc. Aproximativ 66% din suprafața Japoniei este acoperită de păduri.

3.-Japonia este a doua mare economie a lumii după SUA, ca mărime a PIB nominal (circa 4,4 trilioane dolari SUA) și a treia economie a lumii după SUA și China, ca mărime a PIB calculat conform parității puterii de cumpărare.

Agricultura este foarte dezvoltata si se bazeaza pe culturi diversificate incepand de la cereale. si numeroase plantatii.la acestea se adauga trestia de zahar.sfecla etc

Industri este la fel de dezvoltata,cum ar fi :emergiei electrice.energwtice.prelucratoare etc

Sper să te ajute ...

Alte întrebări interesante