Istorie, întrebare adresată de nasteacotorobai97, 8 ani în urmă

1)care este rolul bacteriilor,scrie in 1-2 caracteristici.
2. care este rolul bacteriilor in natura si in viata omului?
3).In ce mod omul utilizeaza bacteriile?
4. Un elev sa imbolnavit de angina. Cum trebuie sa se comporte el pentru .ca sa nu molipseasca rudele sale, prietenii sai si sa se insanatoseze mai repede.?



DAU COROANA!!!!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de xheartwinns3
1
1) Bacteriile sunt cele mai vechi organisme vii de pe Pământ, ele fiind aici de miliarde de ani. Putem găsi bacterii aproape peste tot, şi nu în ultimul rând în organismul uman.

Fiind primele forme de viață apărute pe Pământ, bacteriile au dictat condițiile existenței noastre încă de la început. Lactobacillus reuteri este un exemplu de "bacterie bună" care a evoluat în simbioză cu oamenii. Astăzi știm că bacteriile sunt premise necesare pentru viață și joacă un rol crucial pentru sănătatea noastră.

Deşi oamenii de ştiinţă ştiau de mulţi ani că animalele servesc drept gazdă pentru bacterii, care trăiesc mai ales în intestin, în cavitatea bucală şi pe piele, studiile recente au descoperit cât de numeroşi sunt aceşti microbi. Studiile au arătat că numărul de celule bacteriene pe care oamenii îl au este de 10 ori mai mare decât cel al celulelor umane. Cu toate acestea, bacteriile per total cântăresc mai puţin de o jumătate de kilogram, deoarece celulele bacteriene sunt mult mai mici decât celulele umane.

În timp ce unele dintre aceste bacterii trăiesc pur şi simplu alături de animale, fără să interacţioneze mult, altele interacţionează chiar foarte mult. Asociem de multe ori bacteriile cu "germenii" care cauzează boli sau cu agenţii patogeni şi bacteriile sunt responsabile pentru multe boli, cum ar fi tuberculoza, ciuma bubonică şi infecţiile cu Stafilococ aureus meticilino rezistent. Dar bacteriile au şi multe roluri benefice şi cercetările recente subliniază faptul că viaţa animală nu ar fi la fel fără ele.

nasteacotorobai97: asta e doar 1 sau la fiecare abzaţ e 1 2 3?
Alte întrebări interesante