Studii sociale, întrebare adresată de plescadaniel21, 8 ani în urmă

1. Ce este sănătatea și ce înseamnă un comportament responsabil față de propria sănătate ?
2. Care este rolul alimentației în viața omului ?
3. Care sunt factorii de risc pentru viață și sănătate ?
4. Cum pot fi prevenite bolile ?
5. Prin intermediul a 6-8 propoziții comentați fraza: La om totul trebuie să fie frumos: și fața, și haina, și sufletul, și gîndirea.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de miky334
1

Răspuns:

1. Sănătatea se definește în mod curent ca starea unui organism la care funcționarea tuturor organelor se face în mod normal și regulat. un comportament respunsabil inseamna a avea grija de sanatatea noastra sa ne alimentam corect sa facem zilnic gimnastica de dimineata.

2. Rolul alimentatiei in viata omului este de asi pastra energia de a minca.

Ca omul sa fiba energic trebuie sa manince cit mai mult este interzis ca omul sa manince aceeasi mincare in fiecare zi .

el trebuie sa manince variat intro zi supa iar in alta altceva.

De asta e rolul alimentatiei in viata omului.

3.  Factorii de risc pentru sanatate sunt evenimente din viata unei persoane care cresc probabilitatea de a va imbolnavi de o anumita boala. Unii factori de risc nu pot fi controlati - s-ar putea sa va fi nascut cu ei sau sa fi fost expusi la ei fara vina acelei persoane.

4. Bolile se pot preveni prin vaccinarea regulata, facuta la prescriptia medicului. se mai pot preveni daca avem grija de sanatatea noastra cum ar fi sa ne spalam pe maini cat mai des posibil.

5. Omul este fiinta suprema,modul sau de a gindi la facut astfel,inainte de ati expune gindul esti criticat dupa haina ,de aceia si vestimentatia  importa ,Insa cea mai de pret valoare este sufletul vesmintul sfint de care trebuie sa ingrjim  in primul rand.

Explicație:

Alte întrebări interesante