1.Ce este tehnica modelajului?
2.Care este rolul jucariilor si al jocurilor in viața copiilor?
3.Ce este camuflajul?
Urgent
Dau coroana
Răspunsuri la întrebare
Explicație:
1.nu știu
2.Rolul jucăriilor și al jocurilor în viața copiilor este ca să le facă copilăria mai frumoasă.
3.o persoană care se ascunde.
1. TEHNICA MODELAJULUI ESTE:
In prezent, modelajul a devenit o activitate foarte populara și, mai ales, interesanta si utila. Este cunoscut faptul ca activitatile creative favorizeaza dezvoltarea imaginatiei copiilor, a creativitatii si manualitatii, ca le educa gustul artistic si simțul culorii.
Tipurile de plastilina, relativ nou intrate pe piata, plastilina granulata (slime cu bilute) si super plastilina (clay, o plastilina foarte elastica si usor de modelat), sunt facute din materiale care permit realizarea unor lucrari spectaculoase. Singura limitare, care poate exista in lucrul cu aceste materiale, este imaginatia copilului si interesul parintilor/ cadrelor didactice.
Prin prisma activitatii pe care o desfasuram, intram zilnic in contact cu parinti si copii peste 3 ani. Spre surprinderea noatra, in foarte multe situatii, la finalul unui atelier de modelaj, constatam ca atat copiii cat si parintii sunt surprinsi de lucrarea realizata. Asteptarile lor sunt depasite pentru ca nu cunosc /nu stiu cum sa lucreze cu plastilina si cu forme de decupat.
Tocmai de aceea, astazi va oferim idei si va explicam, pas cu pas, cum sa faceti cele mai reusite creatii folosind banalele forme/ cuttere pentru decupat plastilina.
Pasul 1 – Pregatirea plastilinei
alegeti culoarea potrivita; aveti mai multe posibilitati:
sa folositi o culoare de plastilina,
sa mixati 2 culori de plastilina pana cand obtineti o noua culoare sau
sa obtineti un degrade cu 2 sau mai multe culori.
Cum obtineti un degrade din plastilina
rupeti o bucata din plastilina pe care o doriti si o intindeti cu mana intr-un strat cat mai subtire,
din celelalte culori modelati fire cat mai subtiri pe care le asezati pe o fata a plastilinei intinse deja,
dupa ce ati adaugat culorile dorite, strangeti plastilina intr-o biluta avand grija ca in exteriorul bilutei sa fie partea pe care ati pus celelalte culori,
modelati biluta pana cand nu se mai vad linii,
folosind rolerul, intindeti plastilina pana cand considerati ca a ajuns la marimea potrivita.
modelati o biluta perfecta, pe care sa nu se mai vada linii. Astfel lucrarea dvs. finala va arata mult mai bine.
Intindeti plastilina folosind un roler, iar cand considerati ca ati ajuns la marimea potrivita, intoarceti plastilina. Partea care a stat pe masa/ planseta atunci cand ati intins-o, sigur este perfecta!

Pasul 2 – Decuparea plastilinei
Dupa ce ati stabilit care este plastilina potrivita pentru a fi decupata (cele 3 variante exemplificate la punctul a. de mai sus):
decupati cu forma aleasa bucata de plastilina,
strangeti surplusul de plastilina din exteriorul formei
ridicati forma si finisati marginile figurinei decupate.

De obicei, in aceasta etapa cei mai multi dintre copii considera ca au finalizat lucrarea.
Nu, nu am terminat! Distractia de aici incepe.
Pasul 3 – Decorarea lucrarii
Decorarea figurinelor din plastilina este de fapt masura indemanarii, imaginatiei si creativitatii copiilor. Dupa cum foarte bine stiti detaliile fac diferenta. Miscarile fine, atentia la detalii, rabdarea, simtul estetic sunt numai cateva dintre abilitatile/ deprinderile care pot fi educate la copil in aceasta etapa de decorare a figurinelor realizate din plastilina.
In exemplul nostru cu calutul, am adaugat detalii precum: ochi, sa, coama, coada, copite, etc.
Ca sa va faceti o imagine mai clara am mai adaugat alte 3 figurine. De exemplu, daca alegeti sa faceti un copac, modelati-i crengute, frunze, fructe, dati-i tulpinei aspect de scoarta de copac etc.
Daca modelati un fluturas adaugati: pete de culori diferite, ochi, antene, folositi vopsea pentru pictura decorativa cu sclipici pentru a da vitalitatea figurinei.
Daca alegeti sa decupati o casuta, adaugati-i acoperis cu o culoare adecvata, evidentiati tigla, modelati o fereastra, o usa cu clanta, floricele care sa impodobeasca casa etc.

Si exemplele pot continua. Alte exemple de figurine realizate din super plastilina gasiti in sectiunea Master Class.
Va asiguram ca veti obtine cele mai spectaculoase lucrari din plastilina, iar copiii vor fi foarte incantati si se vor mandri cu ele!
Si nu uitati, pentru a da utilitate lucrarii, puteti:
fie sa ii atasati un magnet,
fie sa ii faceti o gaura, astfel incat, dupa uscare, sa poata fi atasat un snur.
2. Rolul jucătorilor este de a te juca cu acestea.
3. Camuflajul este metoda care permite organismelor sau obiectelor care în mod normal ar fi vizibile să rămână nedistinse de mediul ambient. Unele exemple sunt liniile zebrei sau uniforma soldatului modern. În războiul modern se încearcă printr-un ansamblu de procedee și metode să camufleze prezența armelor, trupelor, materialului militar, vapoare, etc. încercând să le dea o altă aparență pentru a înșela inamicul. Soldații din Evul Mediu erau imbrăcați foarte strident pentru a impresiona inamicul.
SPER CĂ TEAM AJUTAT! SUCCES MAI DE PARTE CU SCOALA