Chimie, întrebare adresată de smecheramaria07, 7 ani în urmă

1.Ce funcţiuni organice cunoaşteţi? 2. Cum influenţează acestea un compuşii organici? 3. Caracterizaţi o clasă de derivaţi funcţionali. Va rog am nevoie de ajutor urgent!!! dau coroana si 50 de puncte!!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de valiaviationbest
1

1.Ce funcţiuni organice cunoaşteţi? 2. Cum influenţează acestea un compuşii organici? 3. Caracterizaţi o clasă de derivaţi funcţionali. Va rog am nevoie de ajutor urgent!!! dau coroana si 50 de puncte!!!

Funcțiunile organice cunoscute sunt: alcooli, amine, cetoacizi, eteri, aldehide, cetone, halogenuri de acil, amide, acizi carboxilici, esteși, amidonide, nitriți, nitro, fosforiți, sulfonii și cloruri.

Funcțiunile organice influențează proprietățile fizice și chimice ale compușilor organici, cum ar fi solubilitatea, reactivitatea și proprietățile de polaritate. De exemplu, compușii cu funcțiuni hidroxil sunt solubili în apă, în timp ce compușii cu funcțiuni clor sunt solubili în solventi organici non-polari.

O clasă de derivați funcționali este clasa de alcooli, care conține o funcțiune hidroxil (-OH) legată de un atom de carbon alchilic. Alcoolii sunt compuși organici solubili în apă și au proprietăți de polaritate medie. Ei pot fi utilizați ca agenți de reducere sau ca intermediari în diverse reacții organic

Alte întrebări interesante