Limba română, întrebare adresată de atehnopsxpres, 8 ani în urmă

1.Ce putem face pentru ca:
-numarul de comportamente pozitive sa creasca?
-numarul celor negativi sa scada in scoala?
2.da exemple de comportamente antisociale, analizandu-le din trei perspective
-care este motivul pentru care persoana s-ar comporta așa;
-care au fost consecințele asupra altor persoane;
-ce credeți că au facut cei din jur?de ce?


atehnopsxpres: va rog cat mai repede se poate!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
3

Răspuns:

1.-Pentru ca numarul comportamentelor pozitive sa creasca in scoala, fiecare elev este obligat sa respecte cu strictete regulile institutiei in care activeaza, precum si respectarea colegilor si cadrelor scolare, adoptarea unei tinute corecte, demna de un elev, sa empatizeze cu nevoile colegilor de clasa , indiferent de etnie sau rang social.

-Pentru ca numarul comportamentelor negative sa scada in scoala, fiecare elev este obligat sa aduca la cunostinta conducerii scolii comportamentele neadecvare ale colegilor lor, pedepsirea celor care jignesc sau folosesc un limbaj neadecvat, eliminarea bullying-ului din scoli, interzicerea fumatului in toate institutiile scolare, mai multe iesiri in natura pentru recreere alaturi de profesori.

2.Exemple de comportamente antisociale:

-lovirea unui coleg intentionat

Explicație:

--> Persoana s-a comportat asa din teribilism, lipsa celor 7 ani de acasa, nerespectarea regulilor privind siguranta celor din jur.

-->Consecinte:vazand astfel de coportamente, alti colegi pot prelua acest tipar comportamental total neadecvat, avand repercursiuni grave asupra intregului colectiv.

-->multi nu au actionat , stand departe de teama sa nu fie si ei, la randul lor, atacati,iar o parte (cei mai curajosi si constienti de gravitatea situatiei) au anuntat profesorii sau directorul institutiei.

Alte întrebări interesante