Ed. muzicală, întrebare adresată de andreea8384, 8 ani în urmă

1. Ce sunt corzile vocale?
2. Enumera tipurile de voce.
3. Cum se numește cel mai vechi instrument de suflat?
4. Specifică forma și materialul din care este confecționat acest instrument.
5. Care este rolul dirijorului?
6. Enumera și specifica pe ce note se construiesc modurile populare minore.
Succes!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de turcanemanuela02
1

Răspuns:

  1. Coardele vocale sunt două pliuri simetrice ale mucoasei laringelui, ridicate de ligamentele vocale astfel: ligamentele vocale se întind între procesul vocal al cartilajului aritenoid și cartilajul tiroid. Ele sunt legate prin membrana cricovocală de arcul cartilaginos cricoidian. Ligamentele vocale și membranele cricovocale sunt învelite de mucoasa laringiană.
  2. Soprana și mezzo-soprana

Contralto

Countertenor și Tenor

Sunete scăzute pentru bărbați

3.Fluier

4. Fluierul este un instrument muzical de suflat din lemn, os, rareori și din metal. Toate tipurile de fluiere au forma unui tub cilindric, cu sau fără găuri.

5.Intră, salută, urcă pe podium, nu spune nimic, ridică brațul. Unii se așează, alții se agită. Unii fascinează, alții irită – adeseori, sunt aceiași. Unii au admirația muzicienilor, alții admirația publicului. Unii trec, alții rămân. Dar ce fac ei exact? La ce folosește dirijorul?Alegerea cuvântului este deja revelatoare: chef în franceză, Dirigent în germană evocă un raport de la superior la subordonat și implică, fără îndoială, conducere din partea unuia singur. Termenul conductor din engleză este mai ambiguu: nu este vorba atât despre a comanda, cât despre a conduce, cu alte cuvinte, a ghida prin partitură și a face în așa fel încât toată lumea să ajungă la destinația corectă. Limba italiană este cea care acceptă cel mai bine acest dublu sens. Pe un afiș de operă, dirijorul este creditat cu două titluri distincte: maestro concertatore și direttore d’orchestra. Pe de o parte federatorul, cel care unește diversitatea, coordonează forțele prezente, le permite să cânte împreună în serviciul lucrării. Pe de altă parte, leaderul care are autoritatea supremă asupra orchestrei.

6.Există 7 moduri in funcţie de sunetul cu care se începe scara sau melodia

Modul IONIAN începe sau/şi se termină pe sunetul DO

Modul DORIAN începe sau/şi se termină pe sunetul RE

Modul FRIGIAN începe sau/şi se termină pe sunetul MI

Modul LIDIAN începe sau/şi se termină pe sunetul FA

Modul MIXOLIDIAN începe sau/şi se termină pe sunetul SOL

Modul EOLIAN începe sau/şi se termină pe sunetul LA

Modul LOCRIAN începe sau/şi se termină pe sunetul SI

Alte întrebări interesante