Limba română, întrebare adresată de macaroana3038, 8 ani în urmă

1. Comentaţi semnificația simbolică a probelor la care împăratul Roş îl supune pe Harap-Alb (e găzduit în casa de-aramă; í se cere să înghită 12 harabale de pâine, 12 ialovite fripte şi 12 buţi pline cu vin; este solicitat să aleagă o mierţă de mac de una de nisip; i se cere să o păzească pe fata împăratului, iar apoi să o deosebească de fata adoptivă).

DAU COROANA!!!

URGENT.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AlexandraF
1

"Povestea lui Harap-Alb" de Ion Creangă este un basm cult, publicat pentru prima dată în revista "Convorbiri literare", la 1 august 1877.

Pe baza textului, avem cerința de a comenta semnificația simbolică a probelor la care împăratul Roş îl supune pe Harap-Alb, la care putem răspunde astfel:

Probele la care este supus Harap-Alb de către împăratul Roș sunt construite gradat.

Astfel, cititorul asistă la derularea unui amplu proces prin care personajul principal străbate acest lung și complex drum al formării umane, de la adolescent "boboc în felul său la trebi de aieste" la omul matur.

Fiecare probă pe care o trece Harap-Alb îl ajută să dobândească puternice trăsături de caracter, cum ar fi: răbdarea, voinţa, viteza de reacţie, îndemânarea şi, nu în ultimul rând, curajul .

Întoarcerea încununată de success a lui Harap-Alb coincide cu încheierea procesului de formare a acestuia.

În ceea ce privește repetarea numărul 12, acesta este considerat în basme cifră magică, și are rolul creării unui univers plin de farmec pentru cititor.

Numărul 12 este format din cifrele 1 și 2. 1 semnifică începutul și este asociat cu independența și evoluția, în timp ce 2 indică diplomația, parteneriatul și abilitatea de a vedea ambele fețe ale unei situații.

Bibliografia basmului "Povestea lui Harap-Alb" de Ion Creangă o poți citi aici: https://brainly.ro/tema/9964986

Spor la teme!

#SPJ1

Alte întrebări interesante