Limba română, întrebare adresată de Eriko29, 9 ani în urmă

1. Comenteaza prezenta , in descrierea cadrului natural, a elementeor cu valoare simbolică : codrul, luna, izvoarele
2. Imaginează-ți că ești un pictor care transpune pe o pânză tabloul naturii eminesciene : descrie imaginile respective, referindu-te la : culoarea dominanta, cromatică, perspectivă, lumini și umbre

100 de puncte !!!


aurelcraciun59: ce poezie?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de aurelcraciun59
11
                                Codrul este un bun prieten al poetului acest lucru vazandu-se din poeziile lui,. În „Ce te legeni? poetul comunica cu el ca si cand ar fi un prieten.Îi pune întrebari despre starea în care se afla apoi codrul îi raspunde la timpul prezent cu mare exactitate.În poezia „Fiind baiet cutreieram „ se vede atasamentul lui fata de codrii din copilarie în „Freamat de codru „ se simte prieten nu numai cu codrul ci cu întrega natura de care prin cuvintele lui se simte grija fata de tot ce adaposteste codrul.
Luna este un alt element al naturii pe care poetul o admira iar noaptea este momentul cand toata natura doarme el fiind cel care o pazeste spunandu-i versuri pentru ca natura sa aiba somnul cat mai lin.
Îzvoarele  din codrii sunt locurile unde el asculta zbuciumul si freamatul naturii pana  obosit dar fericit se lasa în voia viselor.

Tabloul
Culoarea dominanta as vedeau-o verde cu umbrele sagetilor de soare patrunzand printre crengi umbrind si culoarea albastra a izvoarelor  doar lumina puternica a soarelui sa ajunga doar in varfurile copacilor

Eriko29: Mersi mult, meriţi cele 100 de puncte.
aurelcraciun59: cp!
Alte întrebări interesante