Biologie, întrebare adresată de mrterinte, 8 ani în urmă

1.Compara,dupa cel putin patru criterii de deosebire,structura florii la plantele monocotiledonate si dicotiledonate.

2 Formuleza,in scris concluzii cel putin 5 despre structura florii la angiosperme si rolul biologic al florii ca organ de inmultime,utilizand cuvinte proprii.


Dau coroana!
Urgent!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dimm
20
Plantele monocotiledonate in ceea ce priveste structura florii au periant simplu adica este format fie doar din sepale fie doar din petale / la  dicotiledinate au periant dublu adica floarea este formata atat din petale cat si sepale. La unele plante monocotiledonate , de ex cerealierele le lipsesc atat petalele cat si sepalele, funtia acestora fiind indeplinita de niste frunzulite ce se numesc bractee.


Concluzia>
Floarea este organul de reproducere la plantele cu flori deoarece ea adaposteste staminele si pistilul. Se stie faptul ca pistilul este organul feminin, iar staminele organul masculin la angiosperme. In antere se formeaza polenul, iar in ovarul pistilului iau nastere ovulele ce reprezinta promordiul fructului. Dupa polenizare floarea se usuca, ovarul se incepe a ingrosa, fapt ce denota ca a avut loc fecundarea si aici ia nastere un nou fruct si o noua seminta.
Alte întrebări interesante