1) Completeaza la patrat perfect expresia 2x^2+...+9 , apoi scrie forma ei restransa .
2) Gaseste o grupare convenabila si scrie ca produs expresia 3x^4-5x^3+9x^2-25
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
8
2x²+6x√2+9=(x√2+3)²
3x⁴-5x³+9x²-25 =x³(3x-5)+(3x-5)(3x+5)=
=(3x-5)(x³+3x+5)
3x⁴-5x³+9x²-25 =x³(3x-5)+(3x-5)(3x+5)=
=(3x-5)(x³+3x+5)
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Informatică,
9 ani în urmă
Chimie,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Alte limbi străine,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă