Limba română, întrebare adresată de vamadriana, 8 ani în urmă

1.compunere 10-15 randuri despre o intamplare petrecuta la scoala
2.compunere o intamplare comica dintr-o vacanta... ajutatima va rog frumos

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de GaBY11179
55

O intamplare amuzanta

Intr-una din zilele lunii mai anul trecut, eram la scoala si toti eram nerabdatori sa terminam mai repede orele.

Mai aveam doua ore pana la sfarsitul programului si era pauza. Deodata, vedem pe unul dintre colegi ca vine de afara, tinand cu grija ceva la piept. Ne-am strans toti in jurul lui sa vedem ce are acolo. Din bluza de trening a colegului nostru se zarea un cap mic si pufos al unui pui de pisica adorabil. Toti voiam sa il mangaiem si sa ne jucam cu el, dar soneria ne-a anuntat ca ora urma sa inceapa.

Cu regret, ne-am asezat toti in banci asteptand venirea profesorului. Aveam ora de romana si

doamna profesoara a intrat in clasa, zambindu-ne ca de obicei. Lectia a inceput si, dupa ce cativa colegi au iesit la tabla si au raspuns, doamna profesoara a inceput sa predea. Era liniste in clasa si se auzea doar vocea doamnei care ne explica lectia cea noua. Dintr-odata, insa, s-a auzit un mieunat subtire si tremurat. Noi stiam despre ce este vorba, dar doamna profesoara, nu. Mai intai, a tresarit, vizibil surprinsa. Apoi ne-a intrebat ce se aude... cu chiu cu vai am recunoscut si colegul meu i-a aratat puiul de pisica. Atunci, doamna profesoara a luat pisicul si l-a asezat langa geanta dumneaei pe catedra.

Cand, ce sa vezi? Pisoiul si-a gasit frumusel loc in geanta doamnei si a adormit acolo multumit.Toti am inceput sa radem, iar la sfarsitul orei, doamna profesoara a plecat acasa cu pisoiul in geanta.Si acum il are si ne arata din cand in cand poze cu el. Mereu radem cand ne amintim cum a dormit instantaneu in geanta doamnei.

Explicație:

e prima compunere. stiu ca e mai mult de 15 randuri. eu am scris o pt tema mea la romana si nu am putut sa o citesc. sper ca pe tine o sa te ajute.

Alte întrebări interesante