Religie, întrebare adresată de atenamagicx, 7 ani în urmă

1. Continuă să completezi tabelul cu celelalte porunci din Deca- log și cu exemple din viața cotidiană, după modelul dat. . 1. Porunca Eu sunt Domnul Dumnezeul tău, să nu ai alți dumnezei în afară de Mine. Să nu-ți faci chip cioplit şi niciun fel de asemănare a vreunui lucru, să nu te închini lor, nici să le slujeşti. Exemplul concret În fiecare seară, Manuela se roagă lui Dumnezeu şi-I mulțumește pentru ajutorul acordat de-a lungul zilei. Alex şi-a dat seama că a devenit foarte preocupat de jocul său preferat de pe calculator, încât nu iese la joacă cu noi, nu merge la biserică şi nici nu prea mai învață ca înainte. Atunci a hotărât să aloce mai puțin timp jocului.

Va rog frumos
Nu 3 sunt 5 va rog

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dani2008vladimirescu
1

Porunca Să nu iei numele Domnului Dumnezeului tău în deșertăciune.

Exemplul concret: Maria încearcă să evite să folosească cuvinte injurioase sau să jignească pe cineva folosind numele lui Dumnezeu.

Porunca Să ţii ziua de odihnă, să o sfințești.

Exemplul concret: Ion se străduiește să petreacă fiecare duminică împreună cu familia sa la biserică, în timp ce alții preferă să petreacă această zi la mall sau cu alte activități distractive.

Porunca Să-ți cinstești părinții tăi, pentru că sunt cele dintâi porunci cu făgăduință.

Exemplul concret: Alina se asigură că îi ajută pe părinții ei atât cât poate și îi respectă deciziile lor, în timp ce alții îi iau de-a dreptul în râs sau se certă cu ei deseori.

Porunca Să nu ucizi.

Exemplul concret: David se străduiește să nu se enerveze pe colegii săi sau să-i jignească, înțelegând că acest lucru ar putea afecta relația cu aceștia.


dragusanuandrei10: hj
dragusanuandrei10: scuze
dragusanuandrei10: poți sa faci pana la 7?
dragusanuandrei10: sa nu fii desfrânat te rog atata mai am nevoie
Alte întrebări interesante