Limba română, întrebare adresată de vincaana, 8 ani în urmă

1 Continuă textul creativ început mai jos. Introdu in cuprinsul textului trei substantive proprii, trei verbe la fiecare timp, doua pronume personale, un pronume personal de politete şi trei adjective. Subliniază-le!

Visul
Era o seară senină şi liniştită. Citeam o carte cu povesti ne- muritoare cand, deodată, m-am trezit pe Tărâmul Imaginatiei, locul unde iau naştere povestile și ideile. Má aflam printre zeci de personaje din basme şi din poezii. Am văzut-o intâi pe Degetica...



Descrieti fiecare personaj​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de creangalarisaelena
7

Răspuns:

după ce mama întâlnit cu Degețica am vorbit cu Cenușăreasa. ea îmi spus:

-bună cum te numești? eu sunt Cenușăreasa cred că mă știi din povești.

-bbbuba eu sunt (numele tău)

-vrei să faci parte dintre o poveste? spuse Cenușăreasa.

- desigur!

- bine, atunci vino cu mine.

am mers cu Cenușăreasa și ma dus în drum studio de filmare. acolo a fost minunat. după ce am filmat o poveste cu mine, mama întâlnit cu Rapunzel. ea a fost foarte drăguță și mă lăsați să mă joc cu părul ei lung. am întâlnit o și pe Maleficent m-am speriat. ea mi-a spus că acum este bună și mie dat o înghețată. când am vorbit cu albă ca zăpada am întrebat dacă pot să îi întâlnesc și pe pitici. ce am spus că pot și a fost super să dau mâna cu toți cei șapte. cei șapte pitici miau spus că au mai avut un frate care să supărat pe ei. am mai vorbit cu multe personaje din povești și am ajuns și la ultimul. am văzut o prințesă care numai apăruse până acum povești. era atât de frumoasă. avea părul blond ochi verzi și era mereu veselă. eu am întrebat-o:

- dumneavoastră cine sunteți?

-eu sunt Mia. spuse ea.

aceasta avea o coadă de sirenă mare și frumoasă. eu voiam să o mai întreb ceva, dar fix atunci o aud pe mama că mă strigă.

- trezește te o sa întârzii la școală!

atunci mi-am dat seama că acesta a fost doar un vis...


elenacovaci: cam lung
elenacovaci: dar merge
Alte întrebări interesante