Limba română, întrebare adresată de atildagabriela437, 8 ani în urmă

1)Crezi că asemănarea lunii cu o farfurie goală de porțelan este o imagine comună sau deosebită?Justifică_ți răspunsul.2)Precizează ce reprezintă,după părerea ta,"pata de argint necurățată".3)Recitește strofă a treia a poeziei.Care este cuvântul ce indică faptul că între imaginea prezentată în strofa întâi și cea din strofă a treia a trecut un timp?4)Prin ce diferă imaginea lacului în cele trei strofe?​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Valdanet
32

1) Crezi că asemănarea lunii cu o farfurie goală de porțelan este o imagine comună sau deosebită? Justifică-ți răspunsul.

Eu cred că asemănarea lunii cu o farfurie goală de porțelan este o imagine deosebită, pentru că farfuriile făcute din porțelan sunt foarte frumoase.

2) Precizează ce reprezintă, după părerea ta, "pata de argint necurățată".

După părerea mea, această pată reprezintă tocmai pata lunii ce o vedem când privim luna pe cer.

3) Recitește strofa a treia a poeziei. Care este cuvântul ce indică faptul că între imaginea prezentată în strofa întâi și cea din strofă a treia a trecut un timp?

Cuvântul este "înghețat", ceea ce înseamnă că între cele două imagini prezentate în poezie a venit iarna.

4) Prin ce diferă imaginea lacului în cele trei strofe?

Imaginea lacului diferă prin aceea că în prima strofă, lacul este luminat și este pe timp de vară, în a doua strofă lacul este pe timp de furtună, pentru că tulbură luna ce se oglindește în el, iar în a treia strofă, lacul este iarna, pentru că lacul este înghetat și este și ceață.

Succes!


atildagabriela437: Mulțumesc.
Valdanet: Cu plăcere! ⚘
marianbolohan56: Multumesc!
Valdanet: Cu plăcere! ⚘
Alte întrebări interesante