Ed. tehnologică, întrebare adresată de david1231237, 8 ani în urmă

1)Cum definim siguranță în construcții?
2)Ce operatie este reutilizarea deșeurilor?
3)Ce reprezintă transporturile?
4)Ce sunt mijloacele de transport?
5)Ce reprezintă rețelele de utilități?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mmanaila930
1

Răspuns:

1)

Atunci când vehiculele de echipamente grele sunt folosite pe site , este crucial ca toți lucrătorii sa poata fi vazuti in orice moment pentru a evita un accident. Acest lucru se poate face sub forma unui sacou reflectorizant sau vesta, precum si cuEste de la sine înțeles ca orice lucrator poate risca accidentari ale capului cauzate de caderi ale obiectelor de la o înălțime mare. O casca de protectie este necesara in acest domeniu deoarece se pot evita raniri cauzate de caderile obiectelor.

Legea vă cere să purtați echipament de protecție pentru cap deoarece pe un șantier de construcții și pe aproape toate site-urile , există situații în care leziuni la cap s-ar putea întâmpla . Echipamentele pentru protectia capului ar trebui sa fie in stare buna, sa se potriveasca in mod corespunzator si sa fie cumparate doar de la un furnizor de renume. 

ajutorul unor pantaloni. Trebuie sa va asigurati ca aceste artcole sa fie vizibile chiar si atunci cand ploua torential. 

2) Gestionarea deșeurilor, cunoscută și ca managementul deșeurilor, se referă la educația privind colectarea, transportul, tratarea, reciclarea și depozitarea deșeurilor. De obicei, termenul se referă la materialele rezultate din activități umane și la reducerea efectului lor asupra sănătății oamenilor, a mediului, sau aspectului unui habitat.[1] Gestionarea deșeurilor are ca scop și economisirea unor resurse naturale prin reutilizarea părților recuperabile. Deșeurile gestionate pot fi atât solide, cât și lichide sau gazoase, precum și cu diverse proprietăți (de exemplu radioactive), necesitând metode de tratare specifice fiecărora.

3) Transportul reprezintă activitatea de deplasare dintr-un loc în altul a persoanelor, bunurilor, semnalelor sau informațiilor. Termenul provine din latinescul „transportare”, trans și portare. Transportul este o activitate care a apărut odată cu existența omului.

4) Transportul reprezintă activitatea de deplasare dintr-un loc în altul a persoanelor, bunurilor, semnalelor sau informațiilor. Termenul provine din latinescul „transportare”, trans (peste) și portare (a purta, a căra).

Transportul este o activitate care a apărut odată cu existența omului. Limitele fizice ale organismului uman în privința distanțelor ce puteau fi parcurse pe jos și a cantității de bunuri ce puteau fi transportate, au determinat, în timp, descoperirea unei game variate de căi și mijloace de transport.

Transportul facilitează accesul la resursele naturale și stimulează schimburile comerciale.

Sectorul transporturi are diverse aspecte. Simplificând și generalizând se poate discuta de trei mari ramuri: infrastructură, vehicule.

5) industriale;

Sistemul energetic reprezintă complexul tuturor instalațiilor în care se produce. se transforma și se consumă energia sub diferitele ei forme; energia este utilizată de om aproape în toate domeniile de activitate: industrie, construcții, transporturi si telecomunicații; centralele electrice pot fi: conveționale (termocentrale si hidrocentrale) sineconvenționale (eoliene si solare). Termocentralele: folosesc căldura obținută prin arderea combustibililor (cărbuni, petrol, gaze); aceasta caldură încălzește apa la temperatura ridicată, o transforma în abur care pune în miscare paletele unei turbine și astfel energia produsă de palete este transformată în energie electrică. Hidrocentralele: au în construcție niște turbine, a căror palete sunt puse în mișcare prin căderea apei strânsă în bazine mari, numite lacuri de acumulare; astfel forța apei este transformată în energie electrică. Centralele eoliene: sunt folosite cu precădere în zonele unde bat des vânturile, locuri unde s-au construit mori de vânt care captează și transformă această energie în energie electrică. Centralele solare: folosesc pentru producerea energiei electrice căldura solara; astfel un sistem de panouri captează energia luminoasă și o transformă în electricitate. În localitățile în care industria are funcție dominantă, aceasta este și cel mai mare nconsumator de energie electrică.

Sper că te-am ajutat !

Alte întrebări interesante