Studii sociale, întrebare adresată de minniemouse, 9 ani în urmă

1.Cum se manifesta oamenii intr-un conflict?
2.Cum ar putea fi evitate conflictele?
3.Prin ce se caracterizeaza un om tolerant?
4.Ce toleram colegilor si ce nu trebuie sa le toleram? Le putem tolera orice?
5.Dar prietenilor, respectiv membrilor familiei?
6.Cum trebuie sa ne comportam cu celelalte persoane?

Raspundeti cat de urgent macar la 4 - 5 sau la cate stiti.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Cleona
4
1. Intr-un conflict, fiecare persoana isi impune, practic, punctul de vedere si pe care si-l sustine in continuare, desi exista persoane contra a spuselor acestuia. 

2. Exista mai multe tipuri de conflicte, iar acestea sunt de mai multe naturi. 
Un conflict apare adesea atunci cand se suprapun doua conceptii diferite, iar indivizii carora de apartin isi sustin ideea in continuare cu vehementa. Niciunul nu vrea sa renunte la ideea sa si crede ca celalalt greseste.
Oamenii au mentalitati diferite, insa daca un om mai...lasa de la el, cum se spune, poate fi evitat un conflict, deoarece, "agasorul" renunta intr-un final.

3. Un om tolerant este, in esenta, acea persoana care poate trece cu vederea, de cele mai multe ori peste faptele/vorbele unei persoane. Dar un om tolerant nu este acela care trece cu vederea totul sau orice. Totul cu o anumita limita si la acesta. 

4. Niciunei persoane nu i se poate tolera orice! Totul are o limita, iar fiecare om are limita sa de toleranta. In zilele noastre, in sistemul educational, elevii nu se mai comporta cum ar trebui sa se comporte (in general vorbind), astfel ca multi dintre acestia sunt persoane cu minti inchise, cu care te intelegi mai greu, care au o mentalitate redusa(din mai multe puncte de vedere). Daca este vorba de acest caz, nivelul de toleranta fata de aceste persoane este cu siguranta unul mic, doar daca persoana in cauza considera ca se poate integra cu usurinta printre grupul colegilor si prezinta obiceiuri asemanatoare acestora.

5. Cu prietenii este o situatie similara cu cea a colegilor. Dar, in acest caz, prietenii sunt considerati persoane mult mai apropiate de individul respectiv, perasone care-l inteleg si care-l ajuta in diverse situatii. Anturajul, de multe ori poate fi unul prost, dar daca individul constientizeaza asta, cu siguranta nu va trece cu vederea ceea ce se afla sub nasul lui. 
Legat de familie, se spune ca prietenii ti-i poti alege, dar familia nu. Acesta e un caz mai special. Nivelul de toleranta in familie ar trebui sa fie ceva mai mare in categoria asta, deoarece conflictele familiale sunt cu mult mai severe ca celelalte iar daca nu sunt rezolvate, se pot dezvolta in timp. Bineinteles, atunci cand o persoana greseste, trebuie sa-i atragi atentia, punandu-ti in evidenta punctul de vedere, dar inainte de asta trebuie sa mai revizuiesti o data problema, poate chiar sa meditezi un timp la ea, si sa ai argumente contra celor spune de resprectiva persoana.

6. Indiferent despre ce persoana este vorba, individul trebuie sa respecte pe cat se poate de mult acea persoana, sa-si aduca aminte de bunele maniere, sa fie calm atunci cand vorbeste cu acea persoana, sa incerce pe cat se poate sa nu-si piarda rabdarea vorbind cu aceasta etc. 
Discutiile cu persoanele considerante de indivit intolerabile, vor fi, la randul lor, dezagreabile. Dar o astfel de problema trebuie tratata cu seriozitate, pentru ca ne aflam in stagiul de a nu ne cobori la nivelul acestuia. 
Concluzia este: indiferent despre cine este vorba, sa avem mereu bun simt si rabdare.
Alte întrebări interesante