Geografie, întrebare adresată de ArtAnca023, 8 ani în urmă

1. daca pamantul s.ar roti de doua ori mai repede in jurul soarelui si al axei sale , cat ar dura un an ? dar o zi?

2. Esti in Bucuresti ,iar prietenul tau este la paris .in ce oras rasare soarele mau devreme si de ce ?

3.a) variatia orei pe glob este o consecinta a miscarii de __________
b)Distanta masurata in grade le la ecuator spre cei doi poli se numeste _________,iar dinspre meridianul Zero spre vest si spre est se numeste ___________.

4. Realizeaza un eseu in care oferi argumente pentru a convinge soarele sa.ti redobandesti calitatea de a noua planeta (pluto)

5. Explica importanta soarelui pentru aparitia si evolutia vietii pe pamant

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de legislatie
55

1. Daca Pamantul s-ar roti de doua ori mai repede in jurul axei sale, ziua si noaptea ar alterna mai repede; in intervalul de 24 de ore actuale s-ar petrece doua zile si doua nopti.  

    DAR noi nu am avea cum sa ne dam seama. Schimbarea vitezei de rotatie  cu asa mare valoare ar distruge omenirea. Daca aceasta modificare de rotatie s-ar fi produs inainte de aparitia omului,  noi am constata ca Pamantul se invarte in 24 de ore ( asa au ales Sumerienii sa masoare timpul ) in jurul Soarelui si nu am avea cu ce sa comparam.

Daca s-ar roti de 2 ori mai repede in jurul Soarelui, un an ar fi de doua ori mai scurt decat cel actual.

2. Soarele rasare de la est, Pamantul se roteste - vazut de la polul Nord - de la vest spre est, deci cu cat te afli mai la Est cu atat vezi soarele mai repede, La Bucuresti rasare mai repede decat la Paris, dar pentru fiecare oras rasare cam la aceeasi ora, deoarece functioneaza sitsemul fuselor orare. !!

3. Variatia orei pe glob este consecinta miscarii de rotatie a Pamantului in jurul axei sale

Distanta masurata de la Ecuator spre Poli se numeste LATITUDINE, iar dinspre meridianul Zero spre est sau vest, se numeste LONGITUDINE.

4.  Soarele nu poate sa faca nimic in privinta clasificarii  corpurilor ceresti. El le tine pe toate in hățurile gravitationale si pleaca cu tot Sistemul Solar spre Steaua Vega. Daca nu ma crezi, iti spun ce mi-a raspuns Soarele la cererea pe care i-am facut-o referitor la revenirea lui Pluto printre planete  :

" Multumesc de scrisoare si de ganduri bune ! Trebuie sa iti spun ca NU MA INTERESEAZA pozitia lui Pluto, nici nu vorbesc cu el... I-am spus de cateva sute de milioane de ani sa isi stranga mizeria din jur si nici nu m-a bagat in seama . Profita de distanta mare fata de mine si crede ca sunt batran si nu vad  gunoaiele in care se complace.

Tot atunci i-am spus ca daca se mai aseaza pe orbita lui Neptun si nu isi foloseste o orbita personala va avea discutii cu mine si cu Neptun.  "

!! Uniunea Astronomica Internationala a decis ca un corp ceresc, pentru a avea statutul de planeta, trebuie sa aiba suficienta masa pentru a avea o forma aproximativ sferica, trebuie sa aiba orbita proprie si  trebuie sa atraga gravitational toate resturile si bolovanii din jurul sau. Cum Pluto nu a rezolvat toate aceste deziderate, este la categoria " planeta pitica"

5. Viata pe Pamant  este o incercare naturala de a opri dezordinea termodinamica a Universului care se numeste entropie . Energia folosita in acest scop este energia solara. Plantele  - prin fotosinteza - produc substante ce le ajuta sa creasca, sa se dezvolte si sa se inmulteasca. Aceste substante - ce contin si ele energie -  pot fi folosite de alte vietuitoare - animalele erbivore. La randul lor, aceste animale reprezinta hrana animalelor carnivore.  Resturile acestor animale sunt descompuse de bacterii si reintra in circuitul biologic si chimic.

Disparitia Soarelui - dincolo de problemele termice, gravitationale sau magnetice, ar duce la oprirea fotosintezei - disparitia plantelor, apoi a erbivorelor si in final - a carnivorelor. .  

Alte întrebări interesante