1) Daca = calculati
2) Daca = calculati
3) Daca = 0,(4) calculati
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
1) x/y=5/7
7x=5y
x=5y/7
(3x+2y)/(x+4y)=[3·(5y/7)+2y[/[(5y/7)+4y]=(15y/7+2y/1)/(5y/7+4y/1)=
=[(15y+2y·7)/7]/[(5y+4y·7)/7]=(29y/7)/(33y/7)=29y/7·7/33y=simplif cu 7=
=29y/33y=simplif cu y=29/33
2)
a/b=9/10
10a=9b
a=9b/10=0,9b
a=0,9b
(7a-b)/(a+b)=(7·0,9b-b)/(0,9b+b)=
(6,3b-b)/1,9b=5,3b/1,9b=5,3/1,9=53/10:19/10=
=53/10·10/19=53/19
3)
x/y=4/9
9x=4y
x=4y/9
(3x-y)/(2x-4y)=[(3·4y/9)-y]/[(2·4y/9)-(4·4y/9)]=
(4y/3-y)/(8y/9-16y/9)=[(4y-3y)/3]/(-8y/9)=(y/3):(-8y/9)=(y/3)·(-9/8y)=simplificam=-3/8
7x=5y
x=5y/7
(3x+2y)/(x+4y)=[3·(5y/7)+2y[/[(5y/7)+4y]=(15y/7+2y/1)/(5y/7+4y/1)=
=[(15y+2y·7)/7]/[(5y+4y·7)/7]=(29y/7)/(33y/7)=29y/7·7/33y=simplif cu 7=
=29y/33y=simplif cu y=29/33
2)
a/b=9/10
10a=9b
a=9b/10=0,9b
a=0,9b
(7a-b)/(a+b)=(7·0,9b-b)/(0,9b+b)=
(6,3b-b)/1,9b=5,3b/1,9b=5,3/1,9=53/10:19/10=
=53/10·10/19=53/19
3)
x/y=4/9
9x=4y
x=4y/9
(3x-y)/(2x-4y)=[(3·4y/9)-y]/[(2·4y/9)-(4·4y/9)]=
(4y/3-y)/(8y/9-16y/9)=[(4y-3y)/3]/(-8y/9)=(y/3):(-8y/9)=(y/3)·(-9/8y)=simplificam=-3/8
Răspuns de
1
X=5t y=7t inlocuim in relatia de mai sus
15t+14t \ 5t+28t=
29t\33t=(se simplifica ''t'')= 29\33
2)a=9t b=10 t
63t-10t\9t+10t=
53t\19t=53\19
3)0,(4)=4\9
x=4t y=9t
12t-9t \8t-36t=
3t\ -28t= 3\-28(asta dc acolo ai 2x-4y)
15t+14t \ 5t+28t=
29t\33t=(se simplifica ''t'')= 29\33
2)a=9t b=10 t
63t-10t\9t+10t=
53t\19t=53\19
3)0,(4)=4\9
x=4t y=9t
12t-9t \8t-36t=
3t\ -28t= 3\-28(asta dc acolo ai 2x-4y)
Alte întrebări interesante
Franceza,
9 ani în urmă
Fizică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Studii sociale,
9 ani în urmă
7x=5y
x=5y/7
(3x+2y)/(x+4y)=[3·(5y/7)+2y[/[(5y/7)+4y]=(15y/7+2y/1)/(5y/7+4y/1)=
=[(15y+2y·7)/7]/[(5y+4y·7)/7]=(29y/7)/(33y/7)=29y/7·7/33y=simplif cu 7=
=29y/33y=simplif cu y=29/33
2)
a/b=9/10
10a=9b
a=9b/10=0,9b
a=0,9b
(7a-b)/(a+b)=(7·0,9b-b)/(0,9b+b)=
(6,3b-b)/1,9b=5,3b/1,9b=5,3/1,9=53/10:19/10=
=53/10·10/19=53/19
3)
x/y=4/9
9x=4y
x=4y/9
(3x-y)/(2x-4y)=[(3·4y/9)-y]/[(2·4y/9)-(4·4y/9)]=
(4y/3-y)/(8y/9-16y/9)=[(4y-3y)/3]/(-8y/9)=(y/3):(-8y/9)=(y/3)·(-9/8y)=simplificam=-3/8