1. De ce interventiile naratorului sunt minime in povestea harap alb ?
2.explica ce sensuri simbolice primesc in basmul lui Creanga cei doi termeni binele si raul , referitori la afirmatia :"raul prinde cateodata bine la ceva."
3.Com atitudinea naratorului fata de cele relatate avand in vedere fol pers 1 din secv :" iar pe la noi cine are bani mananca , iara cine nu se uita si rabda."
4.Numeste greseala de exprimare identificata in enuntul : Puiuțule zau nu pot veni inca ca sunt bolnav". Greseala este inca ca, dar imi trb explicatia.
5. Interpreteaza rolul si semn met din versul : canrand ei mai slujesc un singur grai pierdut de mult.
6.Alcatuieste o comp in care sa arg incadrarea poeziei citate intr.ointr.o tema literara sugerata de titlu. Poezia este Poetii de Lucian Blaga.
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
11
1.Pentru ca e basm.2.expresia se refera la experienta și la învățăturile pe care le va acumula harap alb, în urma celor întâmplate, ceea ce îl va ajuta sa ajungă împărat, mai exact acesta era nivelul sau treapta spre cunoaștere. 3.afectivitatea. 4.cacofonie, dacă despărți în propoziții o sa vezi ca acel ca are rolul de a repeta cuvântul încă, ceea ce indica gravitatea sau accentuează starea de boala. 6. Cunoaștere.
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă