Biologie, întrebare adresată de lanadelcoldplay, 9 ani în urmă

1) De ce sunt provocate tricofitia si erizipelul?

2) Ce este epididimul si boala acestuia, epididimita?

3) Ce este glaucomul? 

4) Care sunt cauzele orbirii?

 

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de brenda
1
1)erizipelul-provocat de  streptococi
tricofitia-provocata de ciuperci din grupul Tricophyton
2)
organ cilindric care se intinde in spatele testiculului 
epididimita-
Epididimita este inflamatia organului  vecin al testiclului
3)sunt mai multe 
 boli care pot afecta nervul optic al ochiului deunde rezulta  orbirea
4)cauze:leziuni ale nervului optic /retinei/centrilor oculari 
Răspuns de Darinka
0
1.Boala provocata de ciuperci parazite microscopice din genul Trichophyton. Se manifesta prin caderea parului.-trilofitia Erizipelul este o inflamaţie bacteriană a ţesutului cutanat, provocată înmulţirea streptococilor hemolitici, pătrunşi prin leziunile pielii sau migraţi din focare bacteriene localizate la nivelul faringelui sau căilor respiratorii superioare.

Darinka: Epididimul este un organ alungit, alcătuit din unirea canalelor eferente ale testiculului, care pătrund în capul epididimului, deschizându-se în canalul epidindimar și care constituie epididimul propriu-zis. Când este desfășurat el are 5 - 7 cm. Format din cap, corp și coadă, epididimul este situat atât pe marginea superioară, cât și pe cea posterioară a testiculului. În epididim se produce sperma și, în afara depozitării spermatozoizilor, se produce și maturarea lor terminală.
Darinka: Glaucomul este o boală a ochiului care produce atrofierea nervului optic și îngustarea câmpului vizual și pierderea progresivă a vederii- netratat duce la cecitate(orbire).
Darinka: La nivel mondial, principalele cauze de orbire sunt cataracta, lepra, deficitul de vitamina A, onchocerciaza, trachoma.
Alte întrebări interesante