Biologie, întrebare adresată de mihaibantas11, 7 ani în urmă

1.Defineşte funcțiile auditive şi statice ale urechii externe, medii şi urechii interne.
Vă rog frumos ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mihneapeteu0
3

Urechea are trei parti:

  1. urechea externa
  2. urechea medie
  3. urechea interna

1. Urechea externa: Acesta este primul strat de ureche si include pavilionul urechii si canalul auditiv. Functia principala a urechii externe este sa colecteze sunetele din mediul inconjurator si sa le directioneze catre urechea medie. Ca si cum ar fi un fel de tunel care duce sunetul direct in urechea noastra.

2. Urechea medie: Urechea medie se afla la mijlocul urechii si include timpanul si o serie de oase mici numite osicule auditive (ciocan, nicovala si estrica). Functia urechii medii este sa preia si sa amplifice sunetele colectate de urechea externa si sa le transmita catre urechea interna. Aceste oase mici joaca un rol important in aceasta etapa, transmiţand vibraţiile din timpan către urechea internă.

3. Urechea interna: Urechea interna este ultimul strat al urechii si include o serie de structuri numite canale semicirculare si cochlea. Functia principala a urechii interne este sa transforme sunetele in semnale electrice pe care creierul nostru le poate intelege. Canalele semicirculare sunt importante pentru detectarea miscarii si a pozitiei capului, in timp ce cochlea este responsabila pentru procesarea sunetelor.


mihaibantas11: mulțumesc mult
mihneapeteu0: cu mare placere!
Alte întrebări interesante