Informatică, întrebare adresată de biancaelenacornea, 8 ani în urmă

1. Definiți următoarele noțiuni:
a. Editor de imagini.
b. Hartă de biți.
c. Fișier grafic de tip rastru.
d. Fișier grafic de tip vectorial.
dau coroană si 15 puncte
ᵘʳᵍᵉᵉⁿᵗ
12:10​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de CatalinGrigoriev
1

a. Editorul de imagini este un program care rulează într-o arhitectură client-server folosind tehnologiile deschise World Wide Web. Ele înlocuiesc modelele în care atât serverul cât și clientul rulează tehnologii proprietar, mentenanța aplicațiilor de pe partea de client fiind prea complexă, costisitoare și susceptibilă la erori, cu functie de a edita imaginile incarcate de utilizator.

b. Harta de biti este un format de fișier imagine utilizat pentru a stoca imagini digitale, în special pe Microsoft Windows și sisteme de operare OS/2.

c. Display-urile computerelor sunt alcatuite din puncte minuscule numite pixeli. Imaginile bitmap (imaginea raster sau matriceala) sunt de asemenea construite folosind aceste puncte. In cea mai simpla forma de descriere a unei imagini, fiecare pixel este definit prin trei grupe de cate 8 biti (24 de biti in total), cu valori intre 0 si 255, definind cantitatea de rosu, verde si albastru care se combina pentru a obtine o anumita culoare.

d. Cuvantul vector este un sinonim pentru linie. Daca in cazul imaginilor de tip raster se folosesc pixeli pentru construirea imaginii, in cazul imaginilor de tip vector, fisierul stocheaza liniile, formele si culorile care alcatuiesc imaginea, ca formule matematice. cand se creeaza o imagine vector intr-un program de ilustrare vector, se introduc puncte nod sau de desen, iar liniile si curbele unesc punctele.


biancaelenacornea: ! !:)
biancaelenacornea: multumesc din suflet !
biancaelenacornea: o zi Buna ! =)))
CatalinGrigoriev: mersi pentru coroana))
Alte întrebări interesante