Ed. muzicală, întrebare adresată de Ale828282, 8 ani în urmă

1.definitia folclorului si caracteristicile sale:
2.ce este colinda si de câte feluri este aceasta
3.ce reprezinta pentru tine datina colindatului?
4.importanta pastrarii datinilor/obiceiurilor
Va rog ofer coroana!! :(( am nevoie​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de elissa209
1

1.Folclorul reprezintă totalitatea creațiilor artistice ale unei culturi spirituale populare, asociate unei etnii sau unui grup de etnii.Exista doua feluri de colinde: cantece de lauda si cantece traditionale, pe care dorim sa le prezentam pe scurt in cele cu urmeaza.

2.Exista doua feluri de colinde: cantece de lauda si cantece traditionale, pe care dorim sa le prezentam pe scurt in cele cu urmeaza.

Unele colinde sunt cantece de lauda la adresa stapanului casei. Originea lor sunt cantecele ce le cantau clientii romani, in ziua anului nou, la casa patronului, glorificandu-i faptele sale, mai ales cele razboinice ori ale stramosilor sai. Poate tocmai din aceast cauza – caci altfel e cu greu sa afli o explicare in colindele noastre – preamaresc mai ales fapte razboinice, vitejii din campanii si intamplari din tabara.

3. Pentru mine dar una colindatului reprezintă o bucurie pentru pot vesti oamenilor Iisus Hristos s-a născut așa cum au facut îngerii.

4.     Dupa parerea mea este foarte important sa ne pastram datinile si obiceiurile stramosesti.

    Dupa parerea mea este foarte important sa ne pastram datinile si obiceiurile stramosesti.     In primul rand, consider ca acestea ne reprezinta ca popor. Nimic nu ne poate defini mai bine.

    Dupa parerea mea este foarte important sa ne pastram datinile si obiceiurile stramosesti.     In primul rand, consider ca acestea ne reprezinta ca popor. Nimic nu ne poate defini mai bine.     In al doilea rand, consider ca aceste traditii ne reprezinta peste granita. Calatorul stain va fi surprins sa le descopere, deoarece Romania  este un loc plin de mituri si legende bine pastrate de-a lungul timpului. 

    Dupa parerea mea este foarte important sa ne pastram datinile si obiceiurile stramosesti.     In primul rand, consider ca acestea ne reprezinta ca popor. Nimic nu ne poate defini mai bine.     In al doilea rand, consider ca aceste traditii ne reprezinta peste granita. Calatorul stain va fi surprins sa le descopere, deoarece Romania  este un loc plin de mituri si legende bine pastrate de-a lungul timpului.      De asemenea, calatorul roman sau strain se poate bucura de frumusetea costumului popular care se mai poarta inca in unele regiuni de la tara, dar si de frumoasele traditii romanesti ce se tin la sarbatorile crestine sau la alte momente importante din viata lor. Aici putem aminti: traditiile legate de nastere (ursitoarele),  de botez, de nunta si chiar de moarte. Nu putem uita uita nici traditiile legate de sarbatori importante: Sf. Andrei, Sf. Nicolae, Craciun, Paste.

    Dupa parerea mea este foarte important sa ne pastram datinile si obiceiurile stramosesti.     In primul rand, consider ca acestea ne reprezinta ca popor. Nimic nu ne poate defini mai bine.     In al doilea rand, consider ca aceste traditii ne reprezinta peste granita. Calatorul stain va fi surprins sa le descopere, deoarece Romania  este un loc plin de mituri si legende bine pastrate de-a lungul timpului.      De asemenea, calatorul roman sau strain se poate bucura de frumusetea costumului popular care se mai poarta inca in unele regiuni de la tara, dar si de frumoasele traditii romanesti ce se tin la sarbatorile crestine sau la alte momente importante din viata lor. Aici putem aminti: traditiile legate de nastere (ursitoarele),  de botez, de nunta si chiar de moarte. Nu putem uita uita nici traditiile legate de sarbatori importante: Sf. Andrei, Sf. Nicolae, Craciun, Paste.     Cred ca bucataria romaneasca, este una dintre cele mai gustoase.

    Dupa parerea mea este foarte important sa ne pastram datinile si obiceiurile stramosesti.     In primul rand, consider ca acestea ne reprezinta ca popor. Nimic nu ne poate defini mai bine.     In al doilea rand, consider ca aceste traditii ne reprezinta peste granita. Calatorul stain va fi surprins sa le descopere, deoarece Romania  este un loc plin de mituri si legende bine pastrate de-a lungul timpului.      De asemenea, calatorul roman sau strain se poate bucura de frumusetea costumului popular care se mai poarta inca in unele regiuni de la tara, dar si de frumoasele traditii romanesti ce se tin la sarbatorile crestine sau la alte momente importante din viata lor. Aici putem aminti: traditiile legate de nastere (ursitoarele),  de botez, de nunta si chiar de moarte. Nu putem uita uita nici traditiile legate de sarbatori importante: Sf. Andrei, Sf. Nicolae, Craciun, Paste.     Cred ca bucataria romaneasca, este una dintre cele mai gustoase.     In concluzie consider ca fara aceste traditii si obiceiuri nu existam ca popor.

Sper ca te-am ajutat! :)))


elissa209: la 3 este dat una colindatului
elissa209: coroana?
elissa209: datina** la 3
Ale828282: ms!!
elissa209: cpl!!
Alte întrebări interesante