Limba română, întrebare adresată de paulazaharia12, 8 ani în urmă

1.Descrieți subiectiv în 15-20 de rânduri Universiatetea din Iași.Folositi adj:sălbatic, pitoresc, zvelte, neregulate, somtoasa, măreață, regala, întunecate, armonioase, impunătoare, mirific, fascinant(nu trebuie folosite toate adj.)
2.Alcatuiti un pliant de informare despre Universitatea Alexandru Ioan Cuza. Acesta va cuprinde informații despre istoria edificiului, arhitectura acestuia, facultățile pe care le are și avantajele pentru potențialii studenți.


kary55: uhh, lunga tema, ti-o fac dar o sa dureze ceva :>
paulazaharia12: nu contează... doar fă-o te rog❤️❤️
kary55: esti din iasi?
paulazaharia12: nu
kary55: perfect

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de kary55
1

Primele doua poze sunt de la exercitiul 2.

Exercitiul 1.

Cand am fost in Iasi am vizitat mai multe obiective turistice printre care si Universitatea Alexandru Ion Cuza fiind una zvelta, i-am intrebat pe parinti ce semnifica 150, acestia au spus ca semnifica vasta Universitatii. Nu m-am uitat prea atent la sigla dar am vazut ca predomina culorile albastru, brun-roscat si galben. Universitatea "Alexandru Ion Cuza" este o universitate pitoreasca din Iasi si una dintre cele mai impunatoare institutii de invatamant superior din Romania. Din cate stiu aceasta Universitate mareata si regala este situata intr-unul din cartierele istorice si armonioase ale orasului, Copou, si cuprind 15 facultati somptuoase si numeroase centre de cercetare. Dupa ce ne-am dat jos din masina am facut catevapoze si am vazut ca Universitatea are in centrul acoperisului o fascinanta cupola iesita inafara si cu un micut turn discret.

pitoresc= care prin vizualizare este potrivit pentru a deveni subiectul unei picturi

zvelt= simplu

somptuos= elegant

Sper ca te-am ajutat :)

Anexe:
Alte întrebări interesante