Chimie, întrebare adresată de andreeabanea48, 8 ani în urmă

1.Din ce arie culiculara face parte chimia? 2.Ce studiaza chimia? 3.Ce sunt fenomenele fizice si fenomenele chimice? 4.Ce sunt proprietățile fizice si proprietățile chimice? 5.Ce este matesia ? 6.Ce forme ale matesiei cunoașteți definitia ? 7.Ce sunt solutile? 8.Ce este dizolvarea ? 9. Care sunt componentele unei soluti? 10 Ce este concentratia unei soluti? 11 .Scrieti formula matematica de cablu? Dau coroană helpp!!!!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de anonima339526
2

1.imi pare sincer rău, dar nu stiu 2.Chimia studiază compoziţia, structura, proprietăţile şi diferitele transformări ale substanţelor. Chimia este ştiinţa care studiază substanţele chimice(sau cel puțin asa am eu scris în caiet)

3.Fenomenul chimic este transformarea substanțelor care modifică compoziția substanțelor.Fenomenul fizic este transformarea de stare și formă a corpurilor, fără schimbarea compoziției substanțelor din care provin.

4.O proprietate fizică este orice proprietate măsurabilă, a cărei valoare descrie o stare. O proprietate chimică este orice proprietate care devine observabilă în timpul unui proces chimic

5.Materia (probabil asta ai vrut sa intrebi) este un termen general pentru toate elementele care ne înconjoară și din care suntem alcătuiți.

6. Asta nu o știu (îmi pare rău)

7.O soluție este un amestec omogen

8.Dizolvarea este fenomenul de răspândire a particulelor unor substanțe printre particulele altor substanțe.

9.Din nou îmi pare rău, dar nu știu răspunsul.

10.Concentrația unei soluții exprimă cantitativ componența acesteia.

11.R=V/I sau V=R*I nu știu dacă este corect, răspunsul asta... Eu asa îmi amintesc.

Alte întrebări interesante