Matematică, întrebare adresată de stefan67457, 8 ani în urmă

1. Două drepte concurente care formează un unghi drept se numesc. 2. Două drepte concurente care nu formează un unghi drept se numesc. 3. Dreapta ce trece prin mijlocul unui segment și este perpendiculară pe acesta, se numeşte .........acelui segment. 4. Lungimea segmentului determinat de un punct şi piciorul perpendicularci, dusă din punctul dat, pe dreaptă, se numește .............de la un punct la o dreaptă. 5. Punctul de intersecție al perpendicularei dintr-un punct pe o dreaptă sau într-un punct pe o dreaptă cu dreapta, se numeşte.. .......perpendicularei. 6. Două puncte sunt segmentului determinat de cele două puncte. față de o dreaptă, dacă dreapta este mediatoarea​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andyilye
4

Explicație pas cu pas:

1. Două drepte concurente care formează un unghi drept se numesc drepte perpendiculare.

2. Două drepte concurente care nu formează un unghi drept se numesc oblice.

3. Dreapta ce trece prin mijlocul unui segment și este perpendiculară pe acesta, se numeşte mediatoarea acelui segment.

4. Lungimea segmentului determinat de un punct şi piciorul perpendicularei, dusă din punctul dat, pe dreaptă, se numește distanța de la un punct la o dreaptă.

5. Punctul de intersecție al perpendicularei dintr-un punct pe o dreaptă sau într-un punct pe o dreaptă cu dreapta, se numeşte piciorul perpendicularei.

6. Două puncte sunt egal depărtate față de o dreaptă, dacă dreapta este mediatoarea segmentului determinat de cele două puncte.

...

Alte întrebări interesante