Istorie, întrebare adresată de andrianaghervas814, 8 ani în urmă

1)enumerati ocupatiile rurale din tarile romane

2)caracterizați câteva comerțului dezvoltarea meșteșugurile,comerțul,orașul.


3)numiți categoriile sociale din societatea românească medievala



varog repede​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cristienutzamiron
0

Răspuns:

1) -agricultura

-creșterea animalelor

-pomicultura

-apicultura

-olăritul

-tâmplăria, sculptarea lemnului

-prelucrarea blănurilor și pieilor de animale, precum și a lânii

-culegerea plantelor medicinale

2) Caracterizarea comertului : Schimburile comerciale s-au diminuat. Se mai mențineau legăturile cu Imperiul Bizantin, întreținute de negustorii sirieni sau evrei. Se bătea moneda de aur în regatul franc. Treptat, circulația monetară s-a redus. Apar monede noi, de argint, ca sceattas din lumea frizona și din insulele britanice. Odată cu ruralizarea societății, orașele decad ca centre de producție, păstrându-și doar rolul politic și religios.

caracterizarea meșteșugurilor:

Arta și arhitectura erau caracterizate de teme creștine

Orașul: Orașele medievale din spațiul european erau înconjurate de ziduri de autoapărare. În interiorul lor străzile se îndreptau spre centrul oraşului , reprezentat de o piaţă publică , unde se afla sediul instituţiilor de autoguvernare şi uneori catedrala.

3) Societatea medievală era organizată de un sistem social și politic cunoscut sub denumirea de feudalism. Acesta a fost un sistem de organizare a societății în care aristocrația agrară și militară stăpânea pământul și țăranii.Nobilii, posesorii de pământuri, dețineau puterea economică și politică. Țăranii, lucrători ai pământului, și-au pierdut, în număr tot mai mare, libertatea, ajungând în șerbie. Alături de aceste categorii, locuitorii orașelor au început să joace un rol tot mai important în viața societății, pe măsură ce s-au dezvoltat meșteșugurile și comerțul.

Explicație:

poți sa îmi daicoroana?

Alte întrebări interesante