Istorie, întrebare adresată de maftei2001, 9 ani în urmă

1.explica de ce a fost necesara transformarea rominiei in regat pina la anul 1881
2.explica in ce consta esenta puterii legale a romaniei
3.analizeaza rascoala taraneasca din 1907 dupa urmatorul plan
a)cauzele rascoalei
b)actiunile rascoalei
c) urmarile rascoalei
d)importanta rascoalei

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Adrianaaa20
2
1.Consideram ca monarhia este singura solutie pentru redresarea Romaniei, pentru impunerea unui standard moral ridicat. Evident militam pentru o monarhie constitutionala, asa cum exista in occident, unde regele este o autoritate morala. Vrem ca si Romania sa aiba un asemenea exemplu de moralitate.


2.În ultimii saptesprezece ani, în Romania, o perioada al carei martor nemijlocit am fost, s-a caracterizat printr-o ambigua, dar continua trecere de la dictatura la democratia liberala (sau constitutionalismul liberal, cum numeste Fareed Zakaria tipul de democratie îmbratisat de lumea celor doua parti ale Atlanticului). În acest rastimp, m-au urmarit constant doua întrebari, dar raspunsurile la ele s-au creionat doar acum, în ultimii ani, de cand Romania a devenit membru cu drepturi depline al comunitatii natiunilor demne si libere.

3.a.b.c.Cauzele si originea rascoalei taranesti din 1907

Dec



Pentru a intelege rascoala taraneasca din anul 1907 trebuie sa ne referim in primul rand la cauzele ei. Dispute in acest sens au existat in istoriografia de tendinte diferite. Totusi trebuie sa subliniem ca toti istoricii au apreciat ca principala cauza reala a rascoalei situatia existenta in anul 1907 in societatea si economia romaneasca, elementul de baza fiind saracia si mizeria taranului. Aici putem cita o strofa din poezia “Scrisoarea deschisa a unui melc” de A. Mirea (de fapt, pseudonimul comun al poetilor St. O. Iosif si Dimitrie Anghel): “Nu cautati aiurea, nici altora pricina/Ca nu e nici N. Iorga, nici G. Cosbuc de vina/Ci numai saracia, eterna saracie” (citez din memorie). 

COROANĂ? :)
Alte întrebări interesante