Limba română, întrebare adresată de nigy, 9 ani în urmă


1.explica rolul semnelor de punctuatie din Dar pan-acu ce-ai facut,neghiobule 2.creeaza portreetul unui erou din basm al zilelor noastre .ce trasaturi crezi ca ar putea sa aiba ? unde ar locui ? ar avea cal sau masina? 3. faceti rezumat la textul Portretul unei colege de Mircea Santimbreaua 4.


Giigii: Cam multe cerinte pentru o tema.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
4
1 .rolul cratimei din secventa ,,pan-acu " este de a elida vocala ,,a"...... Rolul cratimei in secventa ,,ce-ai " este acela de a se rosti intr-o singura silaba ....iar rolul virgulei este pentru a face o pauza intre doua parti de vorbire diferite . 2.Eu cred ca Praslea in zilele noastre Ar fi un tanar viteaz , cu plete lungi , cu mult curaj cu barba scurta si deneoprit care ar locui in munti si ar avea un cal cu care ar calatori. 3.( nu pot sa il fac pentru ca e lung si nici nu il cunosc )

nigy: poti cauta pe internet
nigy: poti cauta pe net portreru; uni colege
nigy: asta am zis
Răspuns de Utilizator anonim
1
1Rolul semnelor de punctuatie din ''Dar pan-acu ce ai facut ,neghiobule - virgula s-a folosit pt. ca desparte de restul prop. cuv. care arata o strigare. 2 Aleodor imparat:frumos,istet si iscusit, curajos,omenos,rabdaptor,viteaz. Ar avea madina deoarece i-ar place mai mult.        
Alte întrebări interesante