Limba română, întrebare adresată de aeduard54, 8 ani în urmă

1. Explică sensul din text al secvenței: ideea nu mai figurează decât ca o posibilitate a poeziei sale, așa cum flacăra este o posibilitate a pulberii explozive.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de adresaana
1

Răspuns:

În poezii, ca specii ale genului liric, domină viziunea și transfigurarea artistică, poetul apelând la tehnici aluzive și asociative, creând un univers cu o mare forță de sugestie, care se adresează sensibilității cititorului.

Nu știu despre ce poet este vorba în citatul dat de tine, dar cel mai probabil este un poet important, reprezentant al unui curent literar relativ nou: simbolismului, expresionismul etc.

Un poet de geniu reușește prin versurile sale să sugereze diverșilor cititori, diverse idei. Fiecare cititor interpretează poezia prin prisma cunoștințelor și experiențelor sale, de aceea „ideea” poeziei este o posibilitate, mereu alta în funcție de cine o citește. Cititori diferiți pot vedea diferite teme în aceeași poezie: viața, moartea, dezamăgirea, speranța, condiția omului de geniu, suferința etc. Fiecare temă, fiecare idee, este o posiblitate pe care cititorul o poate descoperi sau nu.

Explicație:


aeduard54: ion barbu
adresaana: Asa se explica :)
Alte întrebări interesante