Limba română, întrebare adresată de byakurt2002ows6dz, 8 ani în urmă

1) Explicati, din aceasta perspectiva , titlul operei litarare Amintiri din copilarie de Ion Creanga. Aveti in vedere si urmatoarea opinie critica :
,, In Amintirile lui Creanga nu este nimic individual , cu caracter de confesiune ori de jurnal. Creanga povesteste copilaria copilului universal. "
( G. Calinescu )

2) Ce relatie puteti stabili intre tema Amintirilor din copilarie si spatiul in care este plasata actiunea din aceasta opera literara?

3) Identificati principalele teme in functie de care se organizeaza universul fictional din Amintiri din copilarie de Ion Creanga.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de stefi8765
213
1.  
    1.   Titlul textului ''Amintiri din copilarie'' de I. Creanga este foarte sugestiv aflat in stransa legatura cu continutul textului.In primul rand titlul este format din 2 subst. ''amintiri' la gen. f, neart , ''copilarie'' gen f, neart si prepozitia simpla ''din''.
In al doilea rans sentimentele de creatie sunt de bucurie si de aventura.
Titlul textului il aduce pe cititor cu gandul la copilaria autorului.Mesajul textului cuprinde ideile si sentimetele autorului.
Dupa  parerea mea mesajul textuluieste ca autorul vrea sa impartaseasca cu noi amintitrile lui dragi de pe vremuri cand noi nu eram.
Cu ajutorul titlului deducem  amintirea de neuitat  a unei copilarii traite la maxim.
  Ca in orice opera literara sau lirica titlul textului este o cheie de descifrare al textului.
Sper ca te-am ajutat,cel mai bun? :O P.S: nu am luat de pe net -_-

Recea2pp: La 2 cum este?
Alte întrebări interesante