Geografie, întrebare adresată de kasia2016, 8 ani în urmă

1.Explicați ponderea mare a suprafețelor împădurite în Finlanda (aproximativ 75% din suprafața totală a țării).?
2. Prezentați o cauză a potenţialului hidroenergetic ridicat al râurilor din Munţii Carpați.?
3.Prezentați două cauze care să explice diferenţele dintre cantităţile de precipitaţii medii anuale înregistrate în unitatea de relief marcată, pe hartă, cu litera A(M-tii Apuseni) şi în unitatea de relief marcată, pe hartă, cu litera H(Delta Dunanarii)?

Careva ma poate ajuta la exercitile acestea?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de EugenGeografie
4

1. Deoarece in Finlanda solul este acoperit cu un strat subtire de humus, un amestec de substante organice care favorizeaza dezvoltarea vegetatiei, dar in Nordul Europei este si un climat subpolar unde nu este foarte dezvoltata implicarea omului, nu se cultiva, nu se cresc animale, in mare parte populatia se bazeaza pe pescuit si vanat, iar in ultimii ani pe tehnologie(software etc.)

2. O cauza a potentialului hidroenergetic ridicat al raurilor din muntii Carpatii este aceea ca raurile izvorasc din munti, unde sunt precipitatii bogate si au multi afluenti, au energie mare, dar si panta accentuata a terenului care generează o viteză de curgere a râurilor foarte favorabilă.

3. In Muntii Apuseni cantitatea de precipitatii este mai mare decat in Delta Dunarii deoarece au altitudinea de 1849m in Varful Bihor, iar cu cat creste altitudinea, scade temperatura si cresc precipitatiile, in muntii Apuseni se resimte circulatia maselor de aer mai accentuata, se gasesc influentele climatice oceanice care aduc precipitatii (precipitatiile in tara noastra scad de la Vest la Est).


kasia2016: Multumesc frumos!
EugenGeografie: cu drag!
Alte întrebări interesante