1) Expresia (3x-1)²
2) Calculand (5x-2x) (5+2x) +(1-4x) ²
Repede urgent
Rezultat pas cu pas
AndreeaMicu:
Al doilea ex e corect? Nu e ( 5x-2x)(5x+2x) ?
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
3
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
1) ( 3x - 1)² = (3x)² - 2 × 3 x× 1 + 1² = 9 x² - 6 x + 1
_____________________________________
2) ( 5 - 2 x ) ( 5 + 2 x ) + ( 1 - 4 x )² = 25 - 4 x² + 1 - 8 x + 16 x² =
= 14 x² - 8 x + 26
_______________________________________
( 5 x - 2 x ) ( 5 + 2 x ) + ( 1 - 4x)² =
= 3 x ( 5 + 2 x ) + 1 - 8 x + 16 x² =
= 15 x + 6 x² + 1 - 8 x + 16 x² =
= 22 x² + 7 x + 1
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Franceza,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă