1) Fie expresia E(x)=x patrat-2x-3 / x patrat-6x+9. Dupa simplificare se obtine.........
2)Simplificand expresia F(x)= x patrat+5x+6 / x patrat+3x+2. Dupa simplificare se obtine.......
3) Fie expresia E(x)= 3-x /2x , x apartine de R stelat. Efectuand calculul E( radical din 2)+E(- radical din 2) se obtine.......
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
8
1. E(x) = ( x² - 2x -3) /( x -3) ² = ( x +1 ) ·( x -3) / ( x -3) ² = ( x +1) / ( x -3)
x² - 2x -2 -1 = ( x² -1) - 2( x +1) = ( x -1) ·( x +1) -2(x+1) = ( x +1)·( x -1 -2)
2. F(x) = ( x +2) ·( x +3) / ( x +1) ·( x +2) = ( x +3) / ( x +1 )
x² + 2x +3x+ 6 = x(x +2) + 3( x +2)
x² +3x +2 = x² +x + 2x +2 = x( x+1 ) + 2( x +1)
3. E(x) = ( 3 - x) / 2x
E( √2) = (3 - √2) /2√2 = ( 3√2 - 2 ) / 4
amplificare cu √2
E( - √2) = ( 3 + √2) / 2·( - √2) = ( -3√2 - 2 ) / 4
E(√2) + E(- √2) = ( 3√2 -2 - 3√2 -2 ) / 4 = -4 / 4 = -1
x² - 2x -2 -1 = ( x² -1) - 2( x +1) = ( x -1) ·( x +1) -2(x+1) = ( x +1)·( x -1 -2)
2. F(x) = ( x +2) ·( x +3) / ( x +1) ·( x +2) = ( x +3) / ( x +1 )
x² + 2x +3x+ 6 = x(x +2) + 3( x +2)
x² +3x +2 = x² +x + 2x +2 = x( x+1 ) + 2( x +1)
3. E(x) = ( 3 - x) / 2x
E( √2) = (3 - √2) /2√2 = ( 3√2 - 2 ) / 4
amplificare cu √2
E( - √2) = ( 3 + √2) / 2·( - √2) = ( -3√2 - 2 ) / 4
E(√2) + E(- √2) = ( 3√2 -2 - 3√2 -2 ) / 4 = -4 / 4 = -1
Alte întrebări interesante
Limba română,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă