Matematică, întrebare adresată de fatadinspatiu, 8 ani în urmă

1. Foloseşte informaţiile din desene pentru a calcula măsurile unghiurilor de mai jos.

Am nevoie de raspuns rapid. Dau coroana!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sorinvarodi
1

Răspuns:

Explicație pas cu pas: Prima figura, se observa ca este un dreptunghi ce are toate unghiurile drepte. Unghiul ce trebuie calculat este de 90°.

A doua figura este un romb. Diagonalele rombului sunt perpendiculare. In Δ in care avem ∡ cu masura de 60° avem un unghiu al diagonalelor de 90° si ne ramane un unghi de 30°. Insa stim ca laturile rombului sunt paralele iar diagonalele le putem considera secante astefl ca unghiul de 30° format de diagonala cu latura de sus are aceeasi masura cu unghiul format de aceeasi diagonala cu latura de jos a rombului, deci masura unghiului va fi de 30°.

In figura a treia este un dreptunghi, care are toate unghiurile drepte. Unghiul adiacent unghiului de 33° este 90°-33°=57°. Iar daca luam in considerare faptul ca sunt Δ congruente (doua cate doua) masura unghiului este de 57°.

In figura patru, avand in vedere ca triunghiurile sunt isoscele, unghiurile da la baza sunt ≡, deci si celalat ∡ va avea o valoare tot de 55°. Daca scadem din 180° suma celor doua unghiuri, adica 55 + 55 = 110, ne raman 70°.

Figura 5 se observa ca este patrat, toate unghiurile sunt drepte, valoarea ceruta este 90°.

Fig. 6 este un romb. Avem o masura a unghiului in jurul unui punct de 180° din care stim valoarea unui ∡ 120°. Cealalta masura este de 60°. Cum figura este romb, unghiurile opuse sunt egale, adica si valoarea unghiului opus este de 60°. Insa diagonalele sunt si bisectoare ale unghiurilor in romb ⇒ valoarea unghiului este de 30°.

Alte întrebări interesante