Istorie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

1.Formuleaza un enunt cu caracter istoric care sa reflecte conţinutul acestui tabel
2.Enumera trei factori care au contribuit la cresterea productiei industriale in Romania pornind de la tabel
3.Stabileste daca efectele politicii protectioniste isi gasesc reflectarea in indicii nominalizati in tabel. Argumenteaza raspunsul

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de xtizy
25
1.La sfarsitul secolului 19 a inceput dezvoltarea industriei si utilarea muncitorilor si a fabricilor cu echipamente moderne ce aveau ca scop majorarea productiei.

2.cresterea productiei industriale la sfarsitul secolului al 19 lea are ca si factor dezvoltarea ramurilor industriale in romania si dezvoltarea infrastructurii de productie.

Volumul extractiilor de petrol incepand dupa jumatatea secolului al 19 lea are ca si rezultat intrebuintarea petrolului. Acesta devine materie prima pentru rafinarii in productia de combustibil. La inceputul sec 20 petrolul este utilizat pentru automobile si devine o sursa importanta de expluatat in primul razboi mondial pentru utilajele militare.

Extractia de carbune in valea jiului se majoreaza datorita dezvoltarii unor infrastructuri moderne de minerit si datorita necesitatii carbunelui pentru termocentrale.

3. Indicii reflecta faptul ca la inceput de secol 20 productia este majorata exponetial in cazul extractiilor de petrol si a mineritului. Acest fapt este datorat necesitatii de resurse pentru razboi si are totodata ca si cauza dezvoltarea si cercetarea in privita majorarii productivitatii in aceste sectoare industriale. Datorita acestor cauze putem considera ca fiind un efect al politicii protectioniste care doreste majorarea productiei pentru siguranta nationala.

xtizy: :) cu drag!
Alte întrebări interesante