Limba română, întrebare adresată de ramonikagabriela, 9 ani în urmă

1.gasiti adjective potrivite pentru urmatoarele substantive chip,privire,sanctiune,lege,masura,imparatie,basm,print,final,proba. 2.alcatuiti un text despre lumea cartilor folosind sintagmele obtinute la ex.1. (putin lung va rog)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de anabordea33
0
chip-frumos
pivire-agera
sanctiune-scurta
lege-veche
masura-potrivita
imparatie-rea
basm-frumos
print-fermecator
final-dezamagitor


ramonikagabriela: ma poti ajuta si la ex 2 te rog frumos chiar nu am idei
Răspuns de corina2316
1
1. chip angelic, privire pătrunzătoare, sancțiune aspră, lege aprobată, măsură de precauție, împărăție nemărginită, basm fantastic, prinț bogat, final tragic, probă dificilă.
2. LUMEA CĂRȚILOR
Lumea cărților reprezintă o adevărată împărăție nemărginită, iar tu, cititorul, ești asemenea unui prinț bogat, numai că tu te îmbogățești cu cunoștințe. Cu un chip angelic, cu o privire pătrunzătoare, privești basmul fantastic ca pe o sancțiune aspră, nevrând să citești.. Dar, ca atunci când treci o probă dificilă, reușești să citești prima carte, sau prima povestire, văzând că nu e chiar așa rău, acest lucru neavând un final tragic. De asemenea, îți impui în mintea ta să citești mai des, acest lucru devenind un fel de lege aprobată, dar că măsura de precauție, în caz că citești prea mult..există notificările de la facebook. :))) Asta e tot ce mi-a venit în minte, sper să-ți fie de folos.❤

ramonikagabriela: te rog ma ajuti la ex 2?
corina2316: imi dai coroana daca te ajut?
ramonikagabriela: da promit !
ramonikagabriela: chiar nu am idei ..
corina2316: e bine acum?
ramonikagabriela: multumesc din suflet!
Alte întrebări interesante